Публикация

След 3 години силни болки и неуспешни лечения попаднах на истински лекари

Години, през които бях прегледан от 5 невролози, един ортопед и един физиотерапевт, без съществен резултат


Казвам се Николай Плачков и съм на 53 години. Искам да разкажа за професионализма на български лекари.

Моята история

Преди три години получих сериозен срив в здравословното си състояние: силни болки в гърба, кръста и колената. Насочиха ме към невролог поради това, че 18 месеца преди това бях опериран от дискова херния на кръста. Последва тримесечно лечение от двама невролози, със слаб ефект. Така изминаха три години, в които аз изживях неимоверно много болки. Години, през които бях прегледан от 5 невролози, един ортопед и един физиотерапевт, без съществен резултат. Преди два месеца състоянието ми рязко се влоши. Реших да посетя отново лекар невролог в лечебно заведение, което не бях ходил досега, макар че се намира в квартала, в който живея. Така се озовах в Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Каспела" - гр. Пловдив. Там попаднах на невролога д-р Таня Бошкова. Д-р Бошкова още в първите минути на прегледа, който беше обстоен, изказа съмнение за болест на Бехтерев и че трябва веднага да се насоча към ревматолог за преглед и извършване на съответни изследвания. Нещо, което нито един лекар за три години не беше споменал.

Благодарение на професионализма и вниманието на този лекар,

бях насочен към правилния лекар - специалист. Посещението ми при ревматолог потвърди всички нейни съмнения и започна адекватно лечение в клиниката по ревматология на многопрофилната болница "Каспела", при прекрасния ревматолог д-р Снежана Терзийска и всички други специалист в отделението. Това са лекари, които работят с професионализъм и всеотдайност към всеки пациент.

 

Благодаря на всички и нека в България да има повече такива лекари!

 

 


Очакваме и вашата история за лекаря или лекарите, които са оставили отпечатък в живота ви. Да разкажем заедно за добрите лекари!

Коментари