Публикация

Последно поколение лазер коригира зрението с най-новата технология SmartPulse и 6D тракер

Бърз, прецизен и иновативен метод щади роговицата


Последното поколение ексимерен лазер  на световния лидер в лазерно-рефрактивната хирургия Schwind дава възможност за висока скорост на работа в комбинация с изключителна прецизност, щадене на роговичната тъкан и комфорт за пациента. Лазерната корекция на зрението вече е въпрос на минути, при това с високо ниво на прецизност и безопасност.

 

Иновативната технология на ексимерния лазер прави възможно извършването и на т.нар SmartSurfACE лазерна корекция, която представлява най-новата и ефективна разновидност на безконтактната Trans-PRK чрез микропулс технология. Това е безконтактен метод, при който отстраняването на епитела и корекцията на зрението се извършват едновременно и изцяло от лазера в една стъпка. Усъвършенстването на медицинските лазери позволява манипулацията да се извърши в рамките на минути, а резултатът - да е "видим" за пациента още в момента на приключването й.

 

Последно поколение лазер коригира зрението с най-новата технология SmartPulse и 6D тракер

 

"Важен е не само лазерът, който се ползва, а и лекарят, седящ зад него. И макар с новите технологии да изглежда така, сякаш ние не участваме в манипулацията, на практика ролята на медика и доверието, което му гласува пациента, са от първостепенно значение, особено в предварителния етап - прегледа и изследването на очите.", обяснява доц. Андреев.

 

Лазерна корекция може да се направи при хора с късогледство и диоптър до минус 8-10, а при далекогледство - до плюс 5. Първичните прегледи и изследвания са от съществено значение - от една страна дали състоянието на окото позволява  извършването на манипулация, от друга - общото състояние на пациента и налични съпътстващи заболявания. Възрастта също е от значение - хората между 20 и 40 г. са най-подходящи за лазерна корекция. Под 18-годишна възраст зрението все още се развива, а над 40-45 години започват да се проявяват промени в очите, пряко обвързани с процеса на стареене. "Въпреки това всеки случай е индивидуален.", категорични са специалистите от очна клиника ДЕН.  Но емоцията за всички след манипулацията е една и съща - нескрита радост от факта, че могат да си тръгнат от кабинета без диоптричните очила.

 

"Коригирането на зрението с лазер по-рядко е въпрос на суета. За много хора липсата на очила дава възможност за по-активно и спокойно практикуване на служебните ангажименти, особено в професии като пилоти, стюардеси, фитнес инструктори, пожарникари. За други - дава възможност да реализират своя детска мечта като гмуркане, каране на ски, екстремни изживявания и редица други.", споделя доц. Андрей Андреев, управител на очна клиника ДЕН и активно практикуващ офталмолог с над 35 годишен опит. 

Коментари

Лазерния робот прави онова за което лекаря го програмира! Но между Wavefront Аберометъра и Робота стои интелекта на лекаря! Тук гаранции няма!  Особено при цитираната по-горе персона! След като тя не може да прозре по елементарни факти, очевидно става дума за не особена компетентност! Особено що се отнася до Особената конфигурация на една Оптична система, каквато е тази на човешкото око! 
Разбира се тук има още много фактори, за които пациента трябва да знае, ако ще пожелае да предприеме един такъв риск! Но едва ли някой лекар би ги споделил!  Въпреки, че не зависят от него!
Като например, че вашия организъм може да реши да произведе няколко слоя епител повече в процеса на възстановяване на нарушената цялост на Роговицата! И да прокълнете тази идея за рефрактивни корекции по тази система, защото сте получили Монокулярна Мултиплопия! От която Отърване няма!

Ако някой не знае какво е това!
Това е да вижда една каша от множество преплитащи се изображения вместо едно! Върви да разбереш какво трябва да видиш!  И какви усилия ще трябва да приложиш за да разбереш! При това ако е възможно! Защото не винаги е възможно!

Реално аз доста се съмнявам в компетентността на това лице, което като представител на Експертния съвет по медицинска специалност "Очни болести" не желае да зачете нуждите на пациентите пострадали от разкъсни рани на зрителните им органи, причиняващи сериозни разстройства на оптичната система на зрителния им орган и осигури нужния метод за диагностика на техните увреждания, какъвто са Wavefront Аберометрията, и Point Spread функцията на тази Апаратура. И да изиска от страна на Министъра на Министерство на Здравеопазването, да осигури тези дейности за всяко здравно осигурено лице в тази страна! Защото няма друг начин да се установят техните увреждания! И да се разбере какъв е реалния функционален дефицит които те причиняват!
Тази Апаратура не е създадена само за целите на Рефрактивната хирургия, а основно за Диагностика! -  "Retinal image simulation by PSF analyzer on the eye with higherorder aberrations due to the crystalline lens "(2006г.) - Симулация на изображение на ретината чрез PSF анализ на случаи на нередовни аберации, за които се смята, че се дължат на лещата. (2006г.)

Така, че някой нека да не се прави толкова на ЗЛАТЕН, при неговата некомпетентност и мръсника душа! Защото колкото и да е добра тя, знанията определят какво ще направи тя!

И май е по-добре да вземе да си изучи Офталмологията, както му е реда! Защото този Занаят е много по-специфичен, отколкото те - Очните лекари тук, си представят!

Същото се отнася и за другите членове на този Експертен съвет по медицинска специалност "Очни болести"! Да не ги изреждам поименно!   Както и за цялата гвардия Очни лекари в тази страна! - Повече от 1000 индивида!