Публикация

Еврокомисар пристига в МУ Пловдив за участие в публичен дебат

Европейският комисар по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Аднрюкайтис и председателят на Комисията по здравеопазване към 44-то Народно събрание Даниела Дариткова пристигат на посещение в Медицински университет-Пловдив.


 Те ще участват в публичен дебат, който ще се проведе на 14 юни от 11 до 12,30 часа в Аудитория 3 на бул. „Васил Априлов” 15 А. 


Европейската комисия насърчава пряката комуникация между европейските комисари и гражданите. От януари 2015 година досега са организирани над 500 диалога в над 160 града в Европейския съюз. По време на гражданските диалози участниците могат свободно да задават своите въпроси към участващия представител на Европейската комисия.

 

Въпроси се приемат и онлайн, тъй като диалозите обикновено се излъчват на живо в интернет. Водещ на събитието ще бъде журналистът Добрина Чешмеджиева.


Представителството на Европейската комисия кани българските граждани на публичния дебат. С оглед мерките за сигурност, гостите трябва да бъдат в залата на събитието не по-късно от 10.45 часа.

 

Събитието е със задължителна предварителна регистрация онлайн на следния линк: http://bit.ly/EUdialogues1406 , който ще бъде достъпен до 13 юни 2018 година включително. Регистрационната форма ще остане отворена до достигане капацитета на залата.

Коментари