Публикация

Как да получим здравословен тен и ... подарък – вижте в аптеки „Фаркол“

Освен новите слънцезащитни серии, в бургаската верига ще намерите и богата гама репеленти срещу комари и кърлежи


Сезонът на плажните фиести и летни забавления е официално открит. Галещите слънчеви лъчи, на които толкова се радваме, обаче могат да бъдат и опасни. Погрижете се навреме за своето тяло, като предпазите кожата си от вредните инфрачервени и ултравиолетови лъчи на слънцето. С качествен слънцезащитен продукт няма да имате проблем с осигуряването на вчечатляващ, но и здравословен тен.

 

Магистър-фармацевтите на бургаската верига аптеки „Фаркол“ ще ви консултират в избора на най-удачен продукт, според типа на вашата кожа. Така ще игнорирате негативни последици като пигментация, липса на еластичност, ускорено стареене. Ако заложите на слънцезащитната серия на „Каротен“, освен качествен иновативен продукт на атрактивна цена, в аптеки „Фаркол“ ви чака и друга изненада. На касите ще ви дадат специална скреч карта, която може да ви донесе подарък. Получавате го веднага на място в аптеката. Серията на „Каротен“ предлага разнообразни продукти за деца и възрастни с различна степен на слънцезащита – мляко преди и след слънце, олио/гел, мляко/спрей и специална микросерия.

 

И ако през лятото това, което най-горещо искаме са морски вълни и разхлаждащ бриз, нещото, което със сигурност не желаем около нас са досадните комари. За радост, средствата, които ни предпазват от тях са все по-ефективни. Препоръчва се да нанасяте защитен продукт при разходка в парка, на пикник или при излизане вечер. Задължително ги предвидете и в багажа си за почивка. В аптеки „Фаркол“ ще намерите спрейове, стикове, гелове и кремове, както за предпазване от ухапване, така и за облекчаване на сърбежа и зачервяванията след досега с неприятните насекоми. „Не забравяйте, че комарите са гостоприемници на десетки видове вирусни и бактериални инфекции. Затова протекцията от тях и потенциалните заболявания, които носят е много важна“, подчертават фармацевтите от аптеки „Фаркол“. Освен от комари, с репеленти може да си осигурите защита от кърлежи, бълхи, мухи, молци. Серията „Аутан“ на „Джонсън и Джонсън“ например предлага различни разновидности - лосион, спрей, крем. Разработени са и специални продукти за деца. Подходящи за малчуганите са също репелентни лепенки и гривни. „Ако децата играят сред трева и гора, задължително всеки ден проверявайте за кърлежи. В случай, че откриете кърлеж, не се опитвайте да го вадите, а заведете детето задължително на лекар“, съветват фармацевтите.

 

Коментари