Публикация

4 продукта от природата, които се включват в битката с рака

Някои от тях често пирсъстват на трапезата ни


 

зеленият чай съдържа съставка, която убива раковите клеткиЗелен чай

Познат е в китайската медицина за лечение на много заболявания, но неотдавна изследователи откриха невероятния му потенциал при онкологични проблеми. Американски учени установиха, че активната съставка на зеления чай – EGCG epigallocatechin-3-gallate, убива раковите стволови клетки и може да помогне, когато химиотерапията е безсилна. Въпреки че EGCG присъства и в черния чай, в зеления концентрацията му е значително по-висока.

Джинджифил

Съвсем скорошно изследване показа, че един от компонентите на джинджифила е 10 000 пъти по-ефективен в борбата със стволовите клетки при рака на млечната жлеза, отколкото най-популярното лекарство за лечение на това заболяване. Съставката, известна като 6-Shogaol, се отделя, когато коренът на джинджифила е сварен или изсушен.

Как храненето помага в профилактиката на раковите заболявания

Куркума

Куркуминът, компонент от древната индийска подправка, може избирателно да влияе върху стволовите клетки на рака без риск за здравите стволови клетки, необходими за регенерация на тъканта. Това вещество е ефективно при рак на гърдата, на главния мозък и при колоректален рак.

Гроздегроздето съдържа ресвератрол, който има антираково действие

Веществото ресвератрол, което се намира в люспата и семената на гроздовите зърна, нанася смъртоносен удар върху стволовите клетки при рака на дебелото черво. До този извод стигнаха учени от Пенсилванския университет. Те са убедени, че в бъдеще откритието им ще помогне да се предотвратява рака на дебелото черво, който е един от най-разпространените.

 

Въпреки че изброените растения се едни от най-мощните противоракови природни средства, съществуват още много други  с подобен ефект. Между тях са :

 

боровинките,

морковите,

кафето,

грейпфрутът,

лукът,

мащерката и др.

Коментари