Публикация

Започва най-значимият фармацевтичен форум за годината - Български фармацевтични дни 2018

Във фокуса на събитието ще бъдe верификацията на лекарствата


На 22-24 юни Пловдив е домакин на най-значимото събитие от календара на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България – Български фармацевтични дни 2018г. Форумът се организира от БФС за дванадесети пореден път. Основната тема тази година е „Фалшивите лекарства – ролята и мястото на фармацевта“.

 

В духа на поставените традиции събитието се свърза с честването на Еньовден, 24 юни – професионалният празник на фармацевтите в България. За първи път форумът ще се проведе съвместно с Националното сдружение на бакалавър фармацевтите у нас.

Верификацията на лекарствата - основен акцент на събитието

Фокусът на тазгодишното издание ще бъде изграждането и въвеждането на системата за верификация на лекарствените продукти у нас и свързаните с това предизвикателства за аптечната практика и фармацевтичната индустрия. На специално обособен и технически оборудван щанд участниците ще могат, сами и на живо, да се запознаят с процеса на верификация, така както би се осъществил в една работна среда (аптека).

Попитай фармацевта - открито изложение

За втора поредна година част от събитието ще бъде и откритото изложение „Попитай фармацевта“, което ще се проведе на  22 и 23 юни в Централната пешеходна част на града от 10:00 до 18:00 ч. Изложението е насочено към широката общественост и цели да популяризира продуктите и услугите предлагани в аптеката, както и ролята на магистър-фармацевта, като най–достъпният медицински специалист.

XII-ти Годишни награди на БФС - продукт на годината

Откриващата церемония и връчването на годишните награди на Българския фармацевтичен съюз за продукт на годината на дванадесетото издание на Български фармацевтични дни ще се проведе в Драматичен театър Пловдив.

РФК и фармацевт на 2017 г.

Годишната вечер на фармацевтите в България, на която ще бъдат връчени наградите за фармацевт на годината и Регионална фармацевтична колегия на годината, ще се проведе на 23 юни вечерта в Палата 2 на Международен панаир Пловдив.

 

Научната пленарна сесия, както и специализираното фармацевтично изложение, ще бъдат разположени в Палата 7 и в Конгресния център на Международен панаир Пловдив. Достъп до изложението и научната програма ще имат само регистрирани участници – медицински специалисти и изложители.

 

 

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК>>>

Коментари