Публикация

УМБАЛ „Свети Георги“ отново отпуска стипендии за студенти от специалност „Медицинска сестра“

Одобрените получават стипендия до края на обучението си, а след дипломиране – трудов договор в лечебното заведение


За втора поредна година УМБАЛ „Свети Георги“ обявява начало на кандидатстването за Стипендиантска програма за студенти от II и III курс на специалността „Медицинска сестра“. През новата учебна 2018/2019 година болницата отпуска 10 стипендии за студенти след завършен II курс и 10 стипендии за студенти след завършен III курс на обучение по специалност „Медицинска сестра“, ОКС „Бакалавър“.

 

Определената парична сума е в размер от 150 до 200 лв. месечно за срок от една или две години, в зависимост от условията, на които отговарят студентите. Завършилите II курс с успех не по-нисък от „Много добър“ (над 4,50) ще получава по 150 лв. месечно в продължение на 24 месеца. За същия период студентите с успех „Отличен“, но над 5,50, ще получават 170 лв. на месец. Тези, които са завършили III курс с успех не по-нисък от „Много добър“, отново над 4,50, ще имат стипендия в размер на 180 лв./месец за срок от 12 месеца. Най-високата стипендия – 200 лв. месечно в продължение на 12 месеца, ще получават одобрените кандидати след завършен III курс с успех по-висок от „Отличен – 5,50“.

 

С всички стипендианти УМБАЛ „Свети Георги“ ще сключи договори за постъпване на работа на трудов договор в болницата. Срокът на договорите е различен в зависимост от продължителността на получаване на стипендията. За тези, които са получавали стипендия 24 месеца, трудовият договор е 5-годишен, а за тези, които са вземали стипендия 12 месеца – 3-годишен.

 

Подробните условия на стипендиантската програма и необходимите документи за кандидатстване са достъпни на интернет страницата на лечебното заведение на следния линк:  http://www.unihosp.com/?menu=Stipendii%202019

 

Степендиантската програма бе учредена през 2017 г., а целта на ръководството на най-голямата болница в България е да подкрепи младите студенти по време на обучението им и да привлече и задържи млади медицински специалисти като им гарантира работно място по специалността. Очакванията са тази практика да окаже положително влияние в работата на лечебните структури на УМБАЛ „Свети Георги“, защото ще се създадат условия за приемственост и развитие в професията, а това от своя страна ще помогне за справяне с кризата от липсата  на квалифицирани и опитни медицински кадри на пазара на труда на национално ниво, смятат от лечебното заведение.

 

 Заявлението за кандидатстване за стипендиантската програма на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД и всички приложими документи трябва да се подадат в пощенски плик в деловодството на лечебното заведение от 15.07.2018 г. до 05.10.2018 г. Могат и да бъдат изпратени до адреса на болницата  гр. Пловдив, бул. „Пещерско шосе“ №66, УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, за Стипендиантската програма за студенти ОКС „Бакалавър“ по специалност „Медицинска сестра“. Класираните кандидати ще бъдат обявени до 15 октомври 2018 г. и ще бъдат поканени за подписване на договор.

 

За допълнителна информация всички, които се интересуват от стипендиатската програма, могат да се обърнат към Ивелина Божинова – Главна медицинска сестра на УМБАЛ „Свети Георги“, телефон 032/60-29-76.

Коментари