Публикация

Фармацевтичната гилдия отличи най-достойните магистър-фармацевти за годината

Фармацевтичната гилдия отличи най-достойните магистър-фармацевти за годината

Десетте отличени фармацевти са номинирани от своите регионални фармацевтични колегии. Те бяха наградени с почетен плакет от БЛС на тържествена церемония по време на Българските фармацевтични дни в Пловдив


Фармацевтичната гилдия излъчи десетте най-достойни магистър-фармацевти за 2017 година. Отличията бяха връчени по време на Годишната вечер на фармацевтите в рамките на Български фармацевтични дни - Пловдив 2018г.

Наградените фармацевти са номинирани от своите регионални колегии:

Маг.-фарм. Виолета Еврова – РФК Благоевград – отличена за цялостен принос към колегията, за креативните й идеи при обществени обсъждания на нормативни документи в областта на фармацията.

 

Маг.-фарм. Златина Делчева – РФК Бургас – отличена за личния й пример с участие във всички събития, организирани от колегията, и за цялостен принос към нея.

 

Маг.–фарм Стела Драгоманова – РФК Варна – номинация за цялостен принос към фармацевтичната колегия.

 

Маг.-фарм. Ани Накова-Лалова – РФК Враца – номинация за цялостен принос към фармацевтичната колегия.

 

Маг.-фарм. Ясен Янакив – РФК Добрич – собственик на аптека, уважаван от колегите, милее за съсловието и предава професията на дъщеря си.

 

Маг.-фарм. Мая Котева-Милачкова – РФК Перник – отличена за дейното й участие във всички фармацевтични мероприятия и изключителния си професионализъм.

 

Маг.-фарм. Юри Чангалов – РФК Плевен – отличен за поставяне правата на фармацевтичната колегия и издигане на фармацевтичната професия.

 

Маг.-фарм. Цонка Пинтиева – РФК Пловдив – отличена за нейната висока етика, за ентусиазма и отстояване принципите на професията.

 

Маг.-фарм. Станислав Цанков, дф. – РФК София столична – колегията го номинира за неговата независимост, разум и критичност, заради смелото отстояване на общите цели на съсловието в името на професионалното благо.

 

Маг.-фарм. Кристияна Златова – РФК Стара Загора – номинирана като етичен и достоен член на съсловието. Който подпомага комуникацията между регионалните фармацевтични колегии и фармацевтите от Казанлък и околните села.

По традиция на церемонията беше обявена и Регионална фармацевтична колегия на годината, избрана от Управителния съвет на БФС

Тази година призът отиде в РФК Стара Загора и беше символично предаден на нейния председател маг.-фарм. Ростислав Курдов от председателя на миналогодишния победител РФК Велико Търново.

Коментари