Публикация

Стипендии за студенти от специалността ''Медицинска сестра"

Болницата отпуска 10 стипендии за студенти след завършен II курс и 10 стипендии за студенти след завършен III курс на обучение по специалност "Медицинска сестра“, ОКС "Бакалавър“


За втора поредна година УМБАЛ "Свети Георги“ обявява начало на кандидатстването за Стипендиантска програма за студенти от II и III курс на специалността "Медицинска сестра“.

Определената парична сума е в размер от 150 до 200 лв. месечно за срок от една или две години, в зависимост от условията, на които отговарят студентите. Завършилите II курс с успех не по-нисък от "Много добър“ (над 4,50) ще получава по 150 лв. месечно в продължение на 24 месеца. За същия период студентите с успех "Отличен“, но над 5,50, ще получават 170 лв. на месец. Тези, които са завършили III курс с успех не по-нисък от "Много добър“, отново над 4,50, ще имат стипендия в размер на 180 лв./месец за срок от 12 месеца. Най-високата стипендия – 200 лв. месечно в продължение на 12 месеца, ще получават одобрените кандидати след завършен III курс с успех по-висок от "Отличен – 5,50“.

С всички стипендианти УМБАЛ "Свети Георги“ ще сключи договори за постъпване на работа на трудов договор в болницата. Срокът на договорите е различен в зависимост от продължителността на получаване на стипендията. За тези, които са получавали стипендия 24 месеца, трудовият договор е 5-годишен, а за тези, които са вземали стипендия 12 месеца – 3-годишен.

Подробните условия на стипендиантската програма и необходимите документи за кандидатстване са достъпни на интернет страницата на лечебното заведение на следния линк:  http://www.unihosp.com/?menu=Stipendii 2019

 

Степендиантската програма бе учредена през 2017 г., а целта на ръководството на най-голямата болница в България е да подкрепи младите студенти по време на обучението им и да привлече и задържи млади медицински специалисти като им гарантира работно място по специалността. Очакванията са тази практика да окаже положително влияние в работата на лечебните структури на УМБАЛ "Свети Георги“, защото ще се създадат условия за приемственост и развитие в професията, а това от своя страна ще помогне за справяне с кризата от липсата  на квалифицирани и опитни медицински кадри на пазара на труда на национално ниво, смятат от лечебното заведение.

Заявлението за кандидатстване за стипендиантската програма на УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД и всички приложими документи трябва да се подадат в пощенски плик в деловодството на лечебното заведение от 15.07.2018 г. до 05.10.2018 г. Могат и да бъдат изпратени до адреса на болницата  гр. Пловдив, бул. "Пещерско шосе“ №66, УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД, за Стипендиантската програма за студенти ОКС "Бакалавър“ по специалност "Медицинска сестра“. Класираните кандидати ще бъдат обявени до 15 октомври 2018 г. и ще бъдат поканени за подписване на договор.

За допълнителна информация всички, които се интересуват от стипендиатската програма, могат да се обърнат към Ивелина Божинова – Главна медицинска сестра на УМБАЛ "Свети Георги“, телефон 032/60-29-76.

Коментари