Публикация

ГИМНАСТИКА ЗА БРЕМЕННИ

Задължителна част от подготовката за леко раждане


ГИМНАСТИКА ЗА БРЕМЕННИ
Гимнастиката е неделима част от подготовката за леко и благополучно раждане. Тя е и грижа за здравето и психическото развитие на плода в утробата ви.
Комплексът от упражнения, който предлагам, е адаптиран специално за вас, така че да може да ги изпълнявате с лекота, а в същото време всички мускулни групи ефективно да работят. Всичко практично, което научавате от лекциите, тук го затвъждаваме.
Целта е да изучите и опознаете подробно тялото си, да се усетите във всяка поза, да се научите пълноценно и правилно да дишате и да знаете как да разпускате и релаксирате. Много скоро при започване на родилните контракции, усилията, които сте положили в залата и у дома, ще ви донесат неоценима помощ за облекчаване на болката и качествено да помагате на разкритието и изтласкването на бебенцето.
Гимнастиката ще ви помогне и за бързото възтановяване на отпуснатите мускули след раждане.Това е така, защото мускули, които не се тренират  отслабват. Специфичните упражнения за тазово дъно овладяни още през бременността са перфектната профилактика против свличания и изпускане на урина в по-късните години.
Най- подходящ период за започване на гимнастика или йога за бременни е след 16-та седмица от бремеността, когато плацентата е оформена, а плодът здраво закрепен в матката. Преди това се препоръчват само дихателни и релаксиращи упражнения.

Заповядайте всяка неделя от 13.00 часа в Йога Вайб Юг. Запиши час тук:

https://www.yogavibe.net/bg/timetable/south
 

Коментари