Публикация

Антивакс тест за компетентност

Според  статистиката хората в двете крайности не ваксинират децата си - тези с не особено високи интелектуални възможности и малко по-умните индивиди.



Във форумите се лее акъл за ваксини и заболявания, обменя се опит, споделя се кои лекари дават фалшиви документи, а в същото време в Европа (и в България) броят на заболелите от морбили се увеличава.

Но преди някой да обяснява колко са лоши ваксините, какви опасности крият и как е чел/а повече от един лекар, нека реши този кратък и относително лесен тест.

 

Автор: Йордан Стефанов- специалист по микробиология и биохимия

Източник: http://6nine.net/

 

Коментари

Уважаеми г-н Стефанов,

Може да сте уважаван микробиолог, но:
1. Haemofilus influenzae е бактерия и причинява пневмонии и ред други състояния, които наричаме бактериални инфекции
2. Ок - БЦЖ
3. Какво имате предвид под остър респираторен синдром? Ретро вирус е вирусът на СПИН! Ако имате предвид пневмония или бронхиолит с цианоза, диспнея и т.н. моля уточнете възрастта. За всяка възраст има различни вирусни причинители
4. Най-често срещаното антитяло - в норма IgG, но уточнете въпроса. Има много състояния с хипер- или хипогамаглобулинемии.
5. Зададен е коректно
6. Не виждам верен отговор за грипен вирус - РНК. ДНК са само Аденовирусите
7. Схемичката не е много коректна
8. Още един коректен въпрос. От 10 имате 3.
9. Алуминия е химичен елемент. Според окислението си може да бъде +3, +2, +1. Повишената му концентрация в организма се свързва с болестта на Алцхаймер. Иначе, ако имате предвид ваксините ,е адювант.
10. Пасивната имунизация предизвиква в едни случаи краткотраен, в други - дълготраен имунитет в зависимост от патогена срещу който ваксинирате и реваксинирате.
Моля ви, коригирайте си теста като го направите по-коректен във въпросите и отговорите, а ако не можете, моля обърнете се към лица с необходимата компетенция за това.
NB! Аз съм ЗА ваксините ????