Публикация

Номинираха д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК

Номинираха д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК

Той е директор на столичната болница „Св. Иван Рилски“, бил е зам.-директор на осигурителния фонд


Парламентарните групи на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ номинираха д-р Дечо Дечев за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). 

 

Информацията е публикувана на сайта на Народното събрание. Срокът за предлагане на кандидати изтече в 18:00 часа вчера, припомня БНТ.

Номинацията на д-р Дечев за поста е единствената

В момента той е изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ в София. Бил е заместник-директор на здравната каса през 2001 г., както и и началник на отдел „Лекарствена политика“ в Министерството на здравеопазването.

Престои д-р Дечо Дечев да бъде изслушан в Комисията по здравеопазване

 а след това депутатите трябва да гласуват и номинацията му. 

 

През миналата седмица Народното събрание започна процедура за избор на нов управител на здравната каса.  

 

На 20 юни мандатът на досегашния управител проф. Камен Плочев беше прекратен предсрочно подари невъзможност за изпълнение на задълженията повече от 3 месеца. 

Д-р Дечо Дечев е роден на 21 март 1955 г. Завършил е Медицинска академия - София

 специалност „Оториноларингология”.

 

 Преминал е обучителни курсове по „Основи на болничното лечение”, „Анализ, прогнозиране и управление на болничния капацитет”, „Болнични информационни системи”, „Здравна политика и обществени комуникации” и други.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store

Коментари

Здравейте!Следила съм изявите на Д-р Дечо Дечев и съм съгласна за неговата кандидатура за Управител на НЗОК.Доктор Людмила Костова-ОПЛ-Враца-16.07.2018г.

Познавам д-р Дечев и за мен е радостна новината за предстоящия му избор за Управител на НЗОК. Сигурен съм, че идва нова ера с това назначение.

Най-накрая някой компетентен.

Утвърден администратор и здравен ръководител !

Анонимен
3 юли 2018 15:50

Ужас! Пускат вълка в кошарата....