Публикация

Лазерно безкръвно разбиване на камъни в бъбреците предлагат уролозите от „Света Марина“ - Плевен

Лазерно безкръвно разбиване на камъни в бъбреците предлагат уролозите от „Света Марина“ - Плевен

Високотехнологичната апаратура за лазерно лечение на бъбречно каменната болест е единствената за региона с възможности за приложение при всички видове камъни в пикочните пътища, включително големи и твърди такива


 

Университетска Болница „Света Марина“ – Плевен за пореден път обогати и защити  високотехнологичния си профил в името на предлагане на най-съвременното лечение на своите пациенти. Този път иновативното решение е в сферата на урологията чрез въвеждане в Отделението по урология на най-модерния високотехнологичен апарат за лазерна литотрипсия или безкръвно разбиване на камъни в пикочните пътища – бъбрек, уретер и пикочен мехур. Най-новият, съвременен и ефективен метод вече се приложи успешно на първите пациенти от водещите специалисти уролози – д-р Георги Гаврилов, д-р Георги Атанасов и д-р Николай Николов. Подборът и записването на пациенти се осъществява след предварителна консултация и насрочване на планова оперативна интервенция.

Високотехнологичната апаратура за лазерно лечение на бъбречно каменната болест е единствената за региона с възможности за приложение при всички видове камъни в пикочните пътища, включително големи и твърди такива. Специалистите уролози на УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен коментират, че това е конкурентното предимство на лазерната литотрипсия пред другите методи за разбиване на камъни като ултразвуков и пневматичен литотриптер. При минимално инвазивната лазерна интервенция под зрителен контрол се достига до камъка, чрез лазерна енергия той се разбива като едноактно със специална техника се елиминират по-малките фрагменти.

Предимствата за пациентите с бъбречно каменна болест при тази лазерна терапия са многобройни – интервенцията е минимално инвазивна и се осъществява през естествените отвори на тялото, без придружаващи разрези, кратка и безболезнена, с едновременно отстраняване дори и на най-миниатюрните частици, останали след раздробяване на камъните.  Пациентът ще се радва на бързо възстановяване, минимален болничен престой и незабавно облекчаване на състоянието.

Специалистите и екипът на Отделението по урология на УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен предлага индивидуализиран подход към всеки пациент с избор на оптималната за него терапия или комбинация от терапевтични подходи: лазерна терапия, високоинтензивен фокусиран ултразвук – Хайфу терапия, лапароскопски „безкръвни“ операции, както и съвременна радикална хирургия на всички видове онкологични заболявания на органите на пикочно-половата система.

 

Коментари