Публикация

"Детска оздравителница" отвори врати в УМБАЛ-Канев

"Детска оздравителница" отвори врати в УМБАЛ-Канев

Всеки вторник и четвъртък в рамките на проекта обучени младежи доброволци ще посещават хоспитализираните в отделение Педиатрия към УМБАЛ „Канев“ деца и ще ги въвличат в разведряващи и леки игрови дейности, съобразени с тяхното състояние и възраст


 

 

  От днес до края на месец септември Сдружение „Център Динамика“, гр.Русе започва изпълнението на проект „Детска Оздравителница – младежи доброволци посещават деца в лечебни заведения“.

Всеки вторник и четвъртък от 10:30 до 12:00ч. в рамките на проекта обучени младежи доброволци ще посещават хоспитализираните в отделение Педиатрия към УМБАЛ „Канев“ деца и ще ги въвличат в разведряващи и леки игрови дейности, съобразени с тяхното състояние и възраст. Дейностите включват ролеви и настолни игри; създаване на музика, ритъм и пеене; четене и драматизиране на приказки; образователни игри; рисуване и оцветяване и най-вече разговори и общуване с малките пациенти.

Припомняме, че всеки делничен ден от 11:00 до 12:00ч. в занималнята на отделение Педиатрия с хоспитализираните деца работи и психолог на болницата. Занималнята на отделението бе изцяло оборудвана благодарение на кампанията „Капачки за играчки“ на УМБАЛ „Канев“, както и с дарения от Фондация за децата в риск по света и клуб „Приста скаут“ – Русе.

Коментари