Публикация

В МБАЛ-Смолян вече работи център за инвазивна кардиология

В МБАЛ-Смолян вече работи център за инвазивна кардиология

Манипулациите са напълно безплатни за пациентите


Център за инвазивна кардиология заработи в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян. Вчера, 3 юли, поставиха първия стент на 29-годишна жена, приета по спешност с тежък инфаркт, съобщават от лечебното заведение.

Интервенцията мина успешно и пациентката е в стабилно състояние. В момента, в който беше поставен стентът, тя вече нямаше никакви оплаквания

- каза началникът на Кардиологичното отделение д-р Нина Шехова.

Районът на Смолян има остра нужда от структура за инвазивна кардиология

и ние положихме усилия да се изгради този център. Той дава възможност за равнопоставен достъп на хората, страдащи от сърдечносъдови и мозъчни заболявания, които са водещи по смъртност в региона, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Марин Даракчиев.

 

МБАЛ – Смолян има подписан договор със РЗОК и

манипулациите се извършват по клинична пътека и са напълно безплатни за пациентите


Центърът за инвазивна кардиология е създаден с целева субсидия, предоставена от Министерството на здравеопазването.

 

Звеното за инвазивна кардиология е обособено в югоизточната част на отделението. Стационарът се състои от четири болнични стаи за пациенти преди процедурата и за наблюдение след това. Залата, където се извършват интервенциите, е с необходимата защита срещу йонизиращи лъчения.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store

Коментари