Публикация

Лекарският съюз иска среща с НЗОК заради забавените плащания


Ръководството на Българския лекарски съюз настоява за спешна среща с директора на НЗОК д-р Нели Нешева, както и с целия Надзорен съвет на институцията.

От съсловната организация искат да се обсъди забавянето на плащанията от страна на касата към договорните партньори, както и проблемът с осигуряването на двама специалисти в болниците по време на платените годишни отпуски.

„Болничните заведения са поставени в изключително тежко финансово положение, което не само затруднява тяхната дейност, но и създава напрежение сред работещите колективи.
Вече имаме реакция на работещите в пловдивската болница  „Свети Георги”, на лице са индикации, че това ще се случи и на други места в страната”, посочва БЛС в писмо до осигурителната институция.

Лекарският съюз за пореден път обръща внимание на здравната каса, че това представлява едностранно нарушение на Националния рамков договор за 2010 г., като настоява за незабавното изплащане на дължимите изработени средства на всички партньори (лекари, специалисти, лекари по дентална медицина, болници и аптеки).

Коментари