Публикация

Бившият губернатор Андон Андонов повери здравето си на МБАЛ „Централ хоспитал“

Управителят на Пловдивска област /1997-2001/ възхитен от лечебното заведение – чисто, подредено, с отлични специалисти


Очарован съм – много добри специалисти, сърдечни хора, гледат да помогнат на всеки пациент. И разбрах, че не е случайно – всички доктори са момчета от сой, от хубави пловдивски фамилии. С тези думи започна разказа си за пребиваването си в отделението по урология в болница „Централ Хоспитал“ в Пловдив Андон Андонов, ексуправител на Пловдивска област /1997-2001/.  Тук се почувствал като в немска болница – навсякъде чисто, подредено, персоналът любезен и внимателен.

„За едно обществено място си правя изводите по тоалетната и банята, а тук те са идеални – облицовани с плочки, оборудвани с всички удобства, чисти. Впечатлен съм и от стаите, които са обзаведени с модерни ортопедични легла и гарантират пълен комфорт на болните, имат климатици и дори телевизорите са с плосък екран. Много се впечатлих от храната, защото  в други болници е като в нискотарифна авиокомпания, или казано по друг начин - никаква я няма. Тук не само е вкусна и в изобилие, но и диетична и съобразена със заболяванията на пациента“, разказва потомъкът на един от основните организатори, осъществили Съединението на България - Иван Андонов.

Според бившия висш администратор голяма заслуга болницата да е в отлично състояние има мениджърът доц. д-р Невен Енчев, който стриктно следи каква е обстановката. Андонов попаднал в „Централ Хоспитал“ по съвет на съседи, които го свързали с уролога д-р Васил Ангелов. Медикът го довел тук, направили преглед и редица изследвания и установили, че има огромен камък с размер 54 милиметра в пикочния мехур. Лекарят обяснил, че вариантите за лечение са два – единият е класическа операция, но след нея болният се възстановява по-бавно, а вторият е интервенцията с лазер, която е безкръвна и щадяща за пациента. Камъкът е разбит с най-модерния лазер „Револикс Дуо“, наложило се докторите Ангелов и Димитър Матеев да се борят с него 3 часа. Личи си, че имат богат опит, заключи Андонов, който на втория ден след интервенцията вече се разхожда по коридорите на болницата.

„Май съм от тия хора, които не обичат да се оплакват. Като ме питат как съм, отговарям като Остап Бендер: „Здрав съм и съм на свобода!“, шегува се Андонов. Според д-р Ангелов камъкът е нараснал до тези размери за период от поне 3 години. Пациентът е имал известен дискомфорт, но не е бил нетърпим и затова е потърсил помощ едва сега. Урологът увери, че Андонов ще се възстанови изключително бързо и до дни ще се върне към обичайни си ритъм на живот.

Отделението разполага с най-съвременната високотехнологична апаратура за диагностика и комплексно лечение на всички заболявания в пикочо-отделителната система, екипът извършва и всички видове урологични операции.

 

Коментари