Публикация

Герои на Disney разказват за нов тест за алергии


Очаква се скоро на пазара да се появи книжка на български език, от която децата и родителите ще могат да научат повече за диагностиката и лечението на алергиите.

Създателите - сектор „Здравеопазване” на Siemens и Disney, се надяват да подпомогнат за овладяването на заболяването.

Единият от героите в книжката - Уили Гиганта, развива алергия. Един обикновен кръвен тест помага за откриването на причината за алергичната реакция на героя, за да може той отново да се върне към игрите и забавленията навън.
Приказка като тази помагат на децата да приемат своите собствени здравни проблеми, а също и да разберат как могат да помогнат на някой друг, който е засегнат, посочват създателите.

22% от населението по света е засегнато от алергии. Докато много пациенти имат симптоми (течащ нос, затруднено дишане, реакция към определени видове храни), само малък брой от тях се тестват, за да разберат какво ги поражда. В същото време възможността алергията да прогресира в астма е вече добре установена и документирана.

Често алергиите са наследствени. Рискът едно дете да развие заболяването нараства, когато единият или и двамата родители имат алергии. Децата, при които има съмнения за алергии, трябва да бъдат прегледани и да се подложат на изследване, което може да включва специфичен тест за определяне на причината за алергията. Най-често разпространените видове алергии са към полени, прах, домашни животни и храна, които могат да причиняват умора, нарушение на съня и разсеяност.

Компанията Siemens е разработила тест, който помага на лекарите при диагностицирането и лечението на алергии. Той дава възможност за получаване на бързи и достоверни резултати, които подпомагат идентифицирането, наблюдението и лечението на пациентите. Това е алтернатива на традиционния кожен тест за алергии и не носи никакъв риск от сериозни негативни реакции.

Коментари