Публикация

Специалисти обсъждат новостите в лечението на белодробните болести


Пловдив ще бъде домакин на Третия национален конгрес на Българското дружество по белодробни болести, който ще се проведе от 3 до 6 юни.

Тази година форумът е част от кампанията „Здраве за белия дроб 2010”, започнала през февруари, патрон на която е кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова.

Основните теми, които ще бъдат дискутирани, са новостите в лечението на астмата, на ХОББ, на туберкулозата, на белодробните инфекции и белодробния рак.

Известни български специалисти и утвърдени световни експерти ще обсъдят
проблемите на респираторната медицина и белодробната патология. Общопрактикуващите лекари и специализантите-пулмолози ще имат възможност да участват в сесии за повишаване нивото на тяхната квалификация.

Според организаторите конгресът ще допринесе за развитие на модерните методи в лечението на белодробните болести.

Специални гост лектори ще бъдат проф. Николаос Сиафакас, президент на Европейското респираторно дружество, и проф. Питър Барнс, който е най-цитираният учен в областта на белодробната медицина. Официално обръщение ще отправи кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, чрез което той обявява подкрепата си за инициативите на Българското дружество по белодробни болести, а именно - националната кампания „Здраве за белия дроб 2010” и организираният като част от нея конгрес.

За първи път българска кампания е подкрепена от Майкъл Блумбърг, известен с воденето на строга и обществено ангажирана политика за подобряването на общественото здраве и борбата срещу тютюнопушенето.

Коментари