Публикация

Лекарят на Анджелина Джоли: Всяка жена може да избегне рака на гърдата

Лекарят на Анджелина Джоли: Всяка жена може да избегне рака на гърдата

Необходимо е да се спазват някои важни неща в ежедневието

 

Кристи Франк е един от най-известните американски хирурзи, спасил десетки хиляди жени от коварното заболяване рак на гърдата. Нашумя като лекарят, помогнал на звездата Анджелина Джоли да се справи със здравословните си проблеми в момент, в който беше установен риск за актрисата да заболее от онкологичното заболяване. Кристи Франк работи и с Шерил Кроу. 

Какво направи Анджелина Джоли, за да не се разболее от рак на гърдата

 

90% от рисковите фактори дамите могат да елиминират сами

твърди известната лекарка. Според нея не генетичната предразположеност  играе основна роля при образуването на злокачествените тумори. Ако някоя от близките роднини е имала рак на гърдата, рискът той да се появи в следващото поколение е едва20%.

Кристи Франк твърди, че най-важен е начинът на хранене, като се избягват канцерогенните продукти.

Наднорменото тегло е предпоставка за развитие на тумори

Идеалната храна за превевенция срещу рак е

растителната с ниско съдържание на мазнини и богата на целулоза. В менюто на дамите трябва да присъстват повече плодове и зеленчуци, пълнозърнести продукти, леща и боб, зелен чай, а понякога и чаша качествено червено вино. Именно такава диета, заедно с редовните физически занимания и профилактичните прегледи при специалист, може да спаси жените от рака на гърдата на 90%. Мощни растителни съединения, които могат да намалят риска от рак, учените вече са открили в броколи и зеле, соя, чесън, плодове и орехи. Чаша зелен чай също трябва да присъства в ежедневието. Такава диета, спорт и редовен медицински преглед ще ви помогнат да се предпазите от рак на гърдата.

Хранене срещу рак

Други опасни фактори за рак на гърдата

Сериозен рисков фактор е и наднорменото тегло. Експертът не пропуска да предупреди за опасността от слънчевите лъчи, тютюнопушенето и излагането на цигарен дим, които водят до появата на онкологичното заболяване.

Коментари