Публикация

ОНЛАЙН АКАДЕМИЯ по ШУСЛЕРОВА ТЕРАПИЯ

ОНЛАЙН АКАДЕМИЯ по ШУСЛЕРОВА ТЕРАПИЯ

ОНЛАЙН АКАДЕМИЯ по ШУСЛЕРОВА ТЕРАПИЯ

 

 

Немската академия по хомеопатия и природолечение (DAHN)

съвместно с Алпен Фарма България

 

ОРГАНИЗИРА

ОНЛАЙН АКАДЕМИЯ по ШУСЛЕРОВА ТЕРАПИЯ

 

Ще имате възможност да усвоите принципите на лечение с Шуслерови соли под формата на таблетки и мази. Програмата е адресирана към лекари, стоматолози, фармацевти, медицински специалисти, студенти на медицинските университети и колежи, експерти и всички, желаещи да използват терапията с минералните соли на д-р Шуслер.

Представлява дистанционно обучение - лекциите се провеждат онлайн, като всяка лекция остава достъпна за преглед през целия период на обучение. 

Практически още от първия модул обучаващите се ще могат непосредствено да прилагат всички Шуслерови соли.

Всеки следващ модул ще разширява познанието за метода така че, приложен като част от ежедневната терапевтична практика, да увеличи многократно нейната успеваемост при широк кръг заболявания.

Всяка лекция завършва с тест, който се попълва онлайн. Преминалите успешно всички тестове получават сертификат от Немската академия по хомеопатия и природолечение (DAHN) за завършен курс на обучение по терапия с Шуслерови соли. Лекари, стоматолози и магистър-фармацевти, преминали успешно всички тестове, получават Сертификат за Шуслеров терапевт от Немската академия по хомеопатия и природолечение (DAHN). 

 

Онлайн академията по Шуслерова терапия е безплатна.

Необходима е само регистрация на www.credoweb.bg

 

  • Страницата на онлайн академията е предназначена за специалисти, но е отворена за всички желаещи да се запознаят с Шуслеровата терапия.
  • За потребители, които не са медицински специалисти, е създаден сайтът  www.shuslerovi-soli.bg
  • Ако не сте медицински специалист и нивото на онлайн академията ви затруднява, можете да се включите в Училище за здраве на shuslerovi-soli.bg, където да получите сертификат за завършен курс на обучение по Шуслерова терапия.  

Ако имате затруднения с достъп до видео материалите, презентациите и тестовете, обърнете се за помощ към:

Анета Георгиева, тел.: 02 861 40 00; a_georgieva@alpenpharma.bg

 

Програма на лекциите

 

Модул №1. Въведение в Шуслеровата терапия. ШС №1 Calcium fluoratum – биохимична активност. Лицева диагностика и терапевтични възможности на различните форми на Шуслеровата сол.

 

Модул №2. Терапевтични възможности при патология на костна система и кръвотворене. ШС №2 Calcium phosphoricum – биохимична активност, лицева диагностика и приложение в лечебната практика.

 

Модул №3. Видове възпалителни процеси – терапевтични решения по метода на д-р Шуслер. ШС №3 Ferrum phosphoricum - биохимична активност, лицева диагностика и приложение в лечебната практика.

 

Модул №4. Терапевтични решения при патология на лигавиците и жлезистата тъкан. ШС №4 Kalium chloratum - биохимична активност, лицева диагностика и приложение в лечебната практика.

 

Модул №5. Лечение на хронични възпалителни процеси. Укрепване функциите на черния дроб и панкреаса. ШС №6 Kalium sulfuricum - биохимична активност, лицева диагностика и приложение в лечебната практика.

 

Модул №6. Имунитет и хронични гнойни процеси. Терапевтични възможности на ШС №11 Silicea - биохимична активност, лицева диагностика и приложение в лечебната практика.

 

Модул №7. Детоксикация и открити гнойни процеси. ШС №12 Calcium sulfuricum - биохимична активност, лицева диагностика и приложение в лечебната практика.

 

Модул №8. Възможности за повлияване на психо-соматични състояния. ШС №5 Kalium phosphoricum - биохимична активност, лицева диагностика и приложение в лечебната практика.

 

Модул №9. Повлияване на метаболизма и алкално-киселинното равновесие. ШС №9 Natrium phosphoricum - биохимична активност, лицева диагностика и приложение в лечебната практика.

 

Модул №10. Тъканната детоксикация – решаващ фактор в лечебния процес. ШС №10 Natrium sulfuricum - биохимична активност, лицева диагностика и приложение в лечебната практика.

 

Модул №11. Регулиране на водно-солевия баланс в организма. ШС №8 Natrium chloratum - биохимична активност, лицева диагностика и приложение в лечебната практика.

 

Модул №12. Лечение на болка и спастични състояния. ШС №7 Magnesium phosphoricum - биохимична активност, лицева диагностика и приложение в лечебната практика.

 

 

За повече информация:

Анета Георгиева, тел.: 02 861 40 00; a_georgieva@alpenpharma.bg

 

 

 

 

Коментари

Здравейте! Преминах всички тестове. Къде мога да намеря финалния сертификат?


Здравейте! Преминах всички тестове. Къде мога да намеря финалния сертификат?

Анонимен
3 мар 2021 20:43

Сертификатът може ли да се получи физически? Или е достатъчно да се принтира. И също може ли да се прилага като документ например в автобиография или CV. Приятен ден!

Здравейте, можете сами да принтирате финалния сертификат, както и да го получите от Алпен Фарма - отпечатан. Можете да запишете файла, който получавате автоматично тук и да го прилагате като документ. За допълнителни въпроси можете да пишете на yuliya.kondeva@alpenpharma.com

 Каква е препоръчителната доза на ШС 11 при пациенти със зъбни имланти, ставно&сърдечно& др. вид протезиране, коронален & артериален байпас,пейсмейкър,трансплантация ?

Благодаря ви!

Д-р Костова, ще си позволя да споделя мнение по този въпрос като лекар по Дентална медицина и Класическа хомеопатия. Знаем , че сол № 11 е хомеопатичен препарат Silicea D12. Силицеа има способността да изхвърля чужди тела от организма.

 Ние нямаме достатъчно клиничен опит и наблюдения и аз бих препоръчала на пациенти с импланти и друг вид протезиране  да избягват упоребата на ШС № 11, особено ,когато се касае за животоспасяващи  импланти. От друга страна имам няколко пациенти, които са с импланти, поставени преди години .Те ми съобщиха, че пият редовно Шуслерова сол №11 във връзка с други свои проблеми. Това не беше довело до отхвърляне на зъбния имплант.
 Шуслеровите соли са в нашата аптечна мрежа едва от 9 години. В Германия те се ползват десетилетия наред. Вашият въпрос провокира мен, а със сигурност и други колеги, да потърсим мнение от специалисти по Шуслерова терапия с голям опит, каквато е Графиня фон Волфскийл например, за да намерим по-конкретен отговор на този толкова важен въпрос, за който Ви благодаря! 

Благодаря за коментара Д-р Еленкова-Пападопулу. Ще отнеса въпроса към  Графиня фон Волфскийл.

Разбира се, само трябва да направите всички 12 теста.

Анонимен
10 апр 2019 18:09

Здравейте! Студенти могат ли да участват и да получат сертификат!

Здравейте, разбира се, че може да се включите в академията. Студенти, които се включат и попълнят успешно всички тестове,  обаче получават сертификат за преминат курс на обучение по Шуслерова терапия. Сертификат за Шуслеров терапевт получават само лекари, стоматолози и магистър-фармацевти.

Анонимен
16 ное 2018 09:26

Здравейте, нещо се замотах и сбърках тест 2 и сега пак не мога да го правя, дава ми нещо се обърка т.е. не съм го преминала как мога пак да го направя успешно или вече немога и няма смисъл да продължавам напред

Здравейте, след като преминахте теста и ви даде грешка, имахте ли отбелязани отговори в червено - тоест кои са грешните отговори? 

Анонимен
16 ное 2018 10:31

да, даде кои са


Опитайте да направите теста наново, като отговаряте отново на всички въпроси и съответно коригирате отговорите си на въпросите, които сте сгрешили. В случай, че не успявате да стартирате отново теста, изпратете телефон за контакти на имейл j.kondeva@alpenpharma.bg - ще се свържем с вас, за да ви помогнем. 

Интересува ме дали съм се записала и как да гледам презентациите,откъде и мога ли да видя за м. Октомври презентацията?

Здравейте, не е необходимо да се записвате, достатъчно е да имате регистрация на потребител в Кредоуеб. Самите лекции можете да гледате на създадения обучителен модул тук. Ако имате, някакви затруднения - обадете се на тел. 02 861 40 00.

как точно да се запиша за участие

Здравейте! Много се радвамe за Вашето желание! Вие вече сте регистрирани като потребител на Кредо Уеб. Това е достатъчно, за да можете да участвате в курса. Първият модул ще може да бъде гледан от страницата на Шуслеровите соли след 1.10.18. Можете да го гледате колкото пъти искате и в удобно за Вас време. След лекцията ще можете да попълните и теста. При успешно завършване на всички тестове - 12 броя, след една година ще получите и сертификат.

Здравейте! Не ми стана ясно къде от "страницата на Шуслеровите соли " ще се гледа?

Здравейте, в страницата от 1 октомври ще има създаден модул ОНЛАЙН АКАДЕМИЯ ПО ШУСЛЕРОВА ТЕРАПИЯ. Ще има достатъчно информация, ще бъде изпратен и нюзлетър до всички, така че всеки медицински специалист ще може спокойно по всяко време да достъпва видеата и презентациите

Поздравления!Радвам се,че ще имаме възможност да научим по-подробно за Шуслеровите соли и тяхното приложение за профилактика и лечение на нашите пациенти!С желания ще участвам в показаните месечни модули за усвояване на повече данни за тяхното приложение.С уважение:Доктор Людмила Костова-Враца -20.08.2018г.

Много се радвам, че организирате такъв курс! Чакам с нетърпение!

Искам да се запиша!

Здравейте! Много се радвам за Вашето желание! Вие вече сте регистрирани като потребител на Кредо Уеб. Това е достатъчно, за да можете да участвате в курса. Първият модул ще може да бъде гледан от страницата на Шуслеровите соли след 1.10.18. Можете да го гледате колкото пъти искате и в удобно за Вас време. След лекцията ще можете да попълните и теста. При успешно завършване на всички тестове - 12 броя, след една година ще получите и сертификат.

Изключително полезна инициатива. Горещо препоръчвам на на лекарската колегия в България да опресни познанията си по този въпрос, както и за гражданите - да имаш подръка Шуслерови соли и да  можеш компетентно да ги ползваш при нужда е голямо предимство.