Публикация

На 20 юли МУ-Варна отваря врати за чуждестранни посетители и кандидат-студенти

На 20 юли МУ-Варна отваря врати за чуждестранни посетители и кандидат-студенти

На 20 юли, за трети път тази година,  ще се проведе Ден на отворените врати за бъдещите чуждестранни студенти в Медицински университет – Варна. Университетът ще отвори врати за ученици, кандидат-студенти, родители и гости. Организаторите на събитието обещават да разкажат и покажат интересни, любопитни и неочаквани неща на своите гости. Посетителите ще имат възможността да разгледат учебната база на университета, Катедрата по биохимия, Катедрата по химия и Факултета по дентална медицина. 


Посетителите ще имат възможност да се срещнат не само с екипа на отдела, отговорен за кандидатстудентската кампания и бъдещите си преподаватели, но и с настоящи чуждестранни студенти в Университета.

 

Медицинският университет във Варна се слави като един от най-космополитните университети от дълго време. В момента тук се обучават студенти от над 40 страни от целия свят. Сред причините, поради които Медицински университет - Варна привлича толкова много чуждестранни студенти, са специалното внимание върху практическата част в процеса на обучение, ангажираността на преподавателите за овладяването на знания и реализацията на всеки един студент, отличната база за обучение, Европейското приложение към дипломата, което завършилите получават, и не на последно място благоприятното географско положение на града.

Коментари