Публикация

Профилактичните кампании на медицинска лаборатория „ЛИНА” важат и в област Ямбол

Профилактичните кампании на медицинска лаборатория „ЛИНА” важат и в област Ямбол

Месечните профилактични кампании на медицинска лаборатория „ЛИНА” важат и в област Ямбол. Лабораторията, която е една от най-големите в страната, отвори в областта през 2017г., като към момента има три филиала  - два в град Ямбол (ул. „Жельо Войвода” № 11 (Старата баня, срещу ДКЦ1) и ул. „Васил Априлов” №2)  и един в град Елхово (ул. „Чаталджа” № 35А,  срещу болницата ). Всяка от лабораториите разполага с модерна апаратура и квалифицирани кадри.  (Повече вижте във видеото)

Медицинска лаборатория „ЛИНА” има сключен договор с Националната здравноосигурителна каса и извършва широк спектър от изследвания както по Здравна каса, така и срещу заплащане. Всекидневно на „ЛИНА” се доверяват десетки жители на област Ямбол от различна възраст и в различно здравословно състояние.

„Лаборатория „ЛИНА” цели да насърчи ранното откриване на  основни, социалнозначими заболявания. Затова тя е първата лаборатория в страната, която въведе месечни профилактични кампании на преференциални цени. За да се включите в кампаниите не е необходимо предварително записване, а само да посетите наш филиал”, обяснява д-р Полина Ангелова, специалист по „Клинична лаборатория”.

Важно за пациентите е да знаят, че  „ЛИНА” обединява всички лабораторни специалности в едно, което означава, че извършва изследвания от клиничната лаборатория , микробилогията, вирусологията, имунологията, паразитологията, трансфузионна хематология, патологията, както и  ДНК анализи. „ЛИНА” провежда  ежедневен вътрешен лабораторен контрол и редовно участва в Националната система за външна оценка на качеството, което гарантира прецизност на резултатите. Това я превръща в една от най-надеждните лаборатории в страната.

Резултатите от изследванията  излизат в рамките на работния ден, а от специализираната диагностика за няколко дни. Те могат да бъдат получени на хартиен носител в самата лаборатория или проверени онлайн с пресоналния код и парола, който всеки пациент получава. Информация за месечните профилактини кампании може да намерите на сайта www.lina-bg.com

Коментари