Публикация

Огнен ад в Гърция (ВИДЕО)

Огнен ад в Гърция (ВИДЕО)

Пожари вилнеят в областта Атика. Към момента жертвите са над 50

 

Изгорени къщи и автомобили, разрушени имоти, изображения на библейско унищожение - това е картината на района около гръцката столица днес. Огнената стихия се разразява на 23 юли и бързо обхваща голяма част от Източна и Западна Атика. Според очевидци пожарните идват със закъснение, хората масово търсят спасение във водата, но някои не успяват да стигнат до брега и пламъците ги поглъщат. Жертвите към момента са 50, но се очаква бройката да се увеличава. Сред тях голяма част са деца и възрастни.

 

Шокиращи кадри са записани от обектив в Мати, на близко разстояние от крайбрежието на Агрирос. където са намерени тела на загинали в бедствието. Някои от тях са в прегръдка, в опит да се предпазят. Полето завършва със скала на брега, което е попречило да се спасят. 

Има и жертви, изгорели в колите си, без да успеят дори да излязат. 

 

Фармацевти от Солун

изпращат лекарства и консумативи към засегнатите райони. Медици от всички краища на страната се включват в спасяването на пострадалите. Сформирани са екипи, като много от съседните страни са предложили помощ както с изпращане на противопожарни екипи, така и на медицински. България е една от първите, която е предложила да се включи в спасителните действия.

 

Посолството на Република България в Гърция

следи развитието на обстановката и поддържа непрекъснат контакт с местните власти. Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на телефоните на мисията: +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106, +30 210 67 48 107.

 

снимки: in.gr

Коментари

Ужас. Дано по- скоро пожара бъде потушен.