Публикация

Доц. Колев от Плевен е урологът с най-много гласове в кампанията Лекарят, който ме вдъхновява

Доц. Колев от Плевен е урологът с най-много гласове в кампанията Лекарят, който ме вдъхновява

 

Повече от 300 души дадоха своя вот във втория етап на кампанията Лекарят, който ме вдъхновява, посветен на урологията. Инициативата на CredoWeb, в която лекари гласуват за лекари, придобива все по-широка популярност сред гилдия. Тя цели да излъчи знакови професионалисти от всяка медицинска специалност, които с примера си увличат колегите и ги стимулират да работят и да се развиват в България.

 

В областта на урологията бяха номинирани общо 19 заслужили медици – шестима професори, двама доценти и 11 лекари. Номинациите бяха излъчени от лечебни заведения и лекарски колективи от цялата страна. В рамките на един месец от 19 юни до 19 юли 2018 г. лекари, медицински специалисти и студенти имаха възможност да подкрепят всеки от номинираните уролози като гласуват за тях онлайн чрез последване на профилите им в CredoWeb.

 

доц. Николай Колев - Лекар, който вдъхновява

Вотът на колегите постави на челна позиция в кампанията доц. Николай Колев от УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ - Плевен

Доц. Николай Колев е урологът, който съвместно с екип на проф. Григор Горчев, въвеждат за първи път в България приложението на роботизираната система Да Винчи S в областта на урологията. Доц. Колев и екипът му започват прилагането на роботика в урологията с първата радикална простатектомия и извършват първата нефректомия на пациент с нефросклеротичен бъбрек. Към момента екипът на доц. Колев прилага всички интервенции в областта на онкологията с робота Да Винчи.  Извършват операции за премахване изцяло или частично на бъбрек, простата, а от 2018 г. се отстранява и пикочен мехур при онкологично заболяване. 

 

Като победител в кампанията Лекарят, който ме вдъхновява в областта на урологията доц. Колев ще бъде отличен със специален бадж от CredoWeb. За него ще бъде заснет и изработен филм, представящ професионалните му постижения.

 

 

д-р Явор Семерджиев - уролог

На втора позиция в кампанията е д-р Явор Семерджиев от МБАЛ „Доверие”- София

Неговата номинация е подкрепена от много колеги, но и от рекордно голям брой потребители. Те обаче са регистрирани като пациенти и според условията на кампанията гласовете им не могат да бъдат зачетени!!!

 

Д-р Явор Семерджиев има многобройни специализирани курсове в чужбина – Франция, Швеция, Италия, САЩ, Португалия, Германия, Обединеното кралство. През 2013 г. завършва специализиран курс по лапароскопска хирургия за работа с роботизираната система Da Vinci Si. Към момента д-р Семерджиев е част от екипа уролози, които ежедневно извършват роботизирани урологични операции, подобряващи качеството на живот на пациентите. Той вдъхновява своите колеги със своя порив да се усъвършенства и учи постоянно и да бъде в крак с новостите в медицината.

 

проф. Иван Дечев - уролог

Третото място в кампанията лекарската гилдия отреди на проф. Иван Дечев от УМБАЛ "Св. Георги" – Пловдив

Проф. Иван Дечев е председател на Първи онкологичен комитет за лечение на солидни тумори към УМБАЛ „Св. Георги”. Има около 300 научни съобщения и публикации. Специализирал е в Холандия, Австрия, Дания и др. Участвал е в написването на 2 учебника и 6 учебни ръководства. Внедрил е в клиничната практика няколко нови диагностични и лечебни методи. Проф. Дечев вдъхновява останалите лекари със своя професионализъм и постоянно търсещ  и изследващ дух. Освен добър специалист, той е и често събеседник по урологични теми, където е източник на полезна информация за всички пациенти. 

 

На четвърто място по последователи през периода на гласуването е проф. Чавдар Славов от УМБАЛ „Ц. Йоанна – ИСУЛ” и само глас след него - д-р Калоян Давидов от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

 

CredoWeb благодари на всички, които се включиха с номинации и подкрепиха колегите - уролози. Кампанията Лекарят, който ме вдъхновява ще продължи отново през есента. Коя е следващата специалност и кои ще бъдат номинираните лекари - ОЧАКВАЙТЕ СКОРО...

Коментари

Поздравявам  доц КОЛЕВ   и му  пожелавам здраве и лично шастие!