Публикация

6 млн. лв. е инвестирала Столичната община в болници и ДКЦ

6 млн. лв. е инвестирала Столичната община в болници и ДКЦ

Близо 6 млн. лева e инвестирала тази година Столичната община в общински болници и диагностично-консултативни центрове (ДКЦ).
Това стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Продължаваме подкрепата за общинските болници и започнахме инвестиции в доболничната помощ. Общо 15 ДКЦ-та получават средства от Столичната община за ремонт и закупуване на ново оборудване

изтъкна Йорданка Фандъкова.

 

Днес тя инспектира новото оборудване за Отделението по неонатология в общинската Първа АГ болница „Света София“. На проверката присъстваха и заместник-кметът по направление здравеопазване Дончо Барбалов и председателят на постоянната комисия по здравеопазване д-р Веселин Милев.

Досега, през последните години, в болница „Св. София“ са направени инвестиции за над 1.8 млн. лева

Ремонтирани са отделенията по неонатология, патологична бременност, регистратурата и централно фоайе, както и е закупено ново оборудване.

Тази година инвестираме около 1 млн. лева в болницата. Закупени и доставени са 10 неонатологични легла за новородени деца, които са в ранния адаптационен период. В момента се извършва и ремонт на покрива на сградата. Предвижда се и ремонт на родилните зали и отделението по хирургия на млечната жлеза, закупуване на ново оборудване – мамограф, ехограф и лапароскопско оборудване на операционния блок,

 

изтъкна столичният кмет.

В Първа АГ болница от началото на годината са се родили 1 370 бебета

По Програма „Инвитро“ на Столичната община до момента има 9 родени бебета, от тях - 5 момичета и 4 момчета, като последните две са близначета. Годишно Столичната община отделя 70 000 лева за програмата.

 

снимки: Столична община (фотограф: Гео Калев)

Коментари