Публикация

Издателството на МУ-Варна посреща читатели в Шатра 1 на „Алеята на книгата“ в морската столица

Издателството на МУ-Варна посреща читатели в Шатра 1 на „Алеята на книгата“ в морската столица

От днес, 27 юли 2018 г., започва най-мащабното пътуващо книжно изложение в страната. На „Алея на книгата" във Варна за първа година ще присъства и Университетското издателство. Всеки ден от 10:00 до 22:00 ч. екип на издателството и студенти доброволци от Студентски съвет към МУ-Варна ще посрещат читатели в Шатра 1. Издателството ще предлага всички книги с 10% отстъпка. Както всяка година, издателства от цялата страна се представят на бул. Сливница – между хотел „Черно море" и Фестивалния и конгресен център. Изложението ще продължи до 5 август 2018 г. 

 


Знаете ли, че…

… издателската дейност на Медицински университет – Варна стартира още с основаването на висшето учебно заведение през 1961 г. с осигуряване на необходими за образователния процес помагала. На следващата година активността се разраства и започва издаването на научното списание „Годишни трудове на Висшия медицински институт – Варна", което продължава да излиза без прекъсване до днес, но под името Scripta Scientifica Medica.

… през 1972 г. Медицински университет – Варна вече разполага с офсетова печатна база. Тя позволява собствено производство и отговаря на увеличаващата се потребност от учебна и научна литература. Тогава е назначен и първият специализиран персонал – един печатар и двама книговезци. 

… от 2013 г. издателската дейност вече се извършва в рамките на самостоятелно звено – Университетско издателство на МУ-Варна. То разполага с екип от редактори и специалисти в областта на дизайна, предпечата и печата, печатна база за цифров и офсетов печат, три книжарници и онлайн магазин.

… всички научни списания, издавани от Медицински университет – Варна, можете да четете напълно безплатно по всяко време на денонощието и от всяка точка на света. Те са качени на онлайн платформа за периодични издания на Университетското издателство на МУ-Варна. Платформата позволява и лесно онлайн подаване на статии от автори от цял свят. 

… Университетското издателство на МУ-Варна работи по превода и издаването на български език на един от най-четените учебници по медицина в света. За първи път „Schwartz's Principles of Surgery" на авторитетното американско издателство McGraw-Hill ще се появи на българския пазар. „Принципи на хирургията на Шварц" е под редакцията на проф. д-р Красимир Иванов. 

... Медицински университет – Варна разполага с три книжарници и онлайн магазин. Първата е разположена до централния вход на сграда Ректорат, на ул. „Марин Дринов" 55. Втората е в Медицински колеж, на бул. „Цар Освободител" 76. Третата е в УМБАЛ „Св. Марина" – Варна, на бул. „Хр. Смирненски" 1. Всички налични издания могат да бъдат закупени и от онлайн магазина на Университетското издателство, като доставки се извършват в цялата страна и чужбина. 

Коментари