Публикация

Форум за новостите в лечението на белодробните болести


От днес до 6 юни Пловдив е домакин на Третия национален конгрес на Българското дружество по белодробни болести.

Тази година форумът е част от кампанията „Здраве за белия дроб 2010”, започнала през февруари.

Основните теми, които ще бъдат дискутирани, са новостите в лечението на астмата, на ХОББ, на туберкулозата, на белодробните инфекции и белодробния рак.

По време на откриването беше прочетено приветствено писмо от кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, в което той заявява: „В общия си стремеж да градим по-здравословно бъдеще за нашите жители ние сме щастливи да имаме партньор в лицето на Българското дружество по белодробни болести. Третият конгрес е прекрасна възможност за международната здравна общност да обмени информация и да развие нови идеи за борба с белодробните болести. Приветствам дружеството за организирането на това събитие, както и за техния ангажимент да подобряват здравето и благополучието на хората в България и по света”.

„Убедени сме, че конгресът ще допринесе за развитие на модерните методи в лечението на белодробните болести. Той ще изгради положителен имидж на България и ще затвърди страната ни като една от водещите държави в ЕС в изграждането на специалисти пулмолози”, заяви председателят на Българското дружество по белодробни болести доц. Коста Костов.

Специални гост лектори на форума ще бъдат проф. Николаос Сиафакас, президент на Европейското респираторно дружество, и проф. Питър Барнс, който е най-цитираният учен в областта на белодробната медицина.

Коментари