Публикация

Родилка почина, а бебето й е в кома след планирано секцио

Родилка почина, а бебето й е в кома след планирано секцио

Родилка почина, а бебето й е в кома след планирано секцио в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен.

 

Прокуратурата вече разследва случая, а здравното министерство назначи спешна проверка в лечебното заведение, информира Нова телевизия.

 

38-годишната Маргарита е трябвало да роди първото си дете – момченце, на 26 юли във Втора база на университетската болница. Пред камерите на телевизията близки разказват, че ден преди секциото

медицинските прегледи показали, че жената е напълно здрава

Въпреки това малко след предполагаемото начало на операцията лекарите им казали, че се борят за живота на жената, а бебето ѝ било в кома заради задушаване.

В очакване на първородния си син Владислав и Маргарита се оженили миналата седмица

„Четири дни преди фаталната дата подписахме граждански брак, има медицинско свидетелство, че е напълно здрава”, разказва Владислав Якимов.

 

На 26 юли в 09:00 часа сутринта близките се събрали да чакат раждането.

Докато чакахме, лекарите излязоха да кажат на останалите хора, че трябва да изчакат, защото има операция секцио, при която има проблем с упойката. В 10 без 10 група лекари извадиха детето ми на ръце, тичайки с изкуствено дишане. Детето ми се е задушило. Страх ме е да го кръстя, още не е записан… прогнози никакви, ако оживее – ще е увреден

заявява Владислав.

Лекарите завели близките да видят бебето, а Маргарита на носилка била приведена в  интензивното отделение

„Казаха, че там е починала, а това не е вярно, защото, когато минаваше покрай нас на носилката, майка ѝ я докосна и тя беше студена. Ние не видяхме кислородна маска, докато уж се бореха за живота ѝ”, разказва Владислав.

 

„Жена ми цял живот е била с ниско кръвно, а те казват, че е починала от хипертония”, каза още Владислав Якимов.

Родителите на 38-годишната Маргарита са на мнение, че смъртта е настъпила вследствие на лекарска грешка

„Веднага след смъртта на родилката е направена проверка по случая. Направена е аутопсия и чакаме резултатите. Районната здравна инспекция също проверява случая, както и агенция „Медицински одит”, коментира Момчил Цветков, пиар на болницата.

 

По случая от прокуратурата в Плевен са образували досъдебно производство.

Коментари