Публикация

Интерактивни лекции и тематични работилници за родители в Седмицата на кърменето

Интерактивни лекции и тематични работилници за родители в Седмицата на кърменето

Световната седмица на кърменето (1-7 август) стартира в София на 1 август (сряда) с интерактивни лекции „Откровено за кърменето“, различни тематични работилници за родители и много награди.

 

Събитието се организира от Националната асоциация „Подкрепа за кърмене“ (НАПК) в партньорство с Pufies, „Дневникът на мама и татко“ и кафе-книжарница „Fox Book Cafe“.

 

„Откровено за кърменето“, по примера на световния формат TED Talks, ще даде възможност на утвърдени специалисти – педиатри, акушерки и консултанти по кърмене

да разкажат за различните аспекти от живота на бебето, а родителите ще имат възможност да задават въпроси

 

Председателят на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ д-р Анета Попиванова, акушерките Илона Нешкова и Йоана Станчева от акушерски кабинет „Зебра“, международно сертифицираните консултанти по кърмене Христина Янева – Хедра и Ася Демирева, основателят на „Дневникът на мама и татко“ Елена Бачева, ще говорят по подбрани теми, сред които:

 

• „Кое е по-важно от първото кърмене?“;
• „Странното мляко“;
• „Когато бебето е в криза, а мама – пред истерия“;
• „Колко е дълго дългото кърмене?“.

Събитието започва от 10:00 часа в „A Hub” ( ул. „Христо Белчев“ 3) и е със свободен вход.

Седмицата на кърменето се провежда за 26-и път по цял свят и целта й е да насърчи, подкрепи и защити кърменето. Тази година мотото й е: „Кърменето – основа на живота“. Още от създаването си през 2010 г. НАПК организира събития за отбелязването й в България.

 

Програмата за всички събития в страната, посветени на седмицата, може да видите тук.

 

 

Коментари