Публикация

Спасителната акция за младата лекарка продължава - набират се кръв и средства

Спасителната акция за младата лекарка продължава - набират се кръв и средства

На 6 август в болница "Пирогов" се организира нова кръводарителска акция за 35-годишната лекарка Ирена Иванова.  Преди седмица Столичната лекарска колегия към БЛС взе решение да отпусне финансова помощ от 5000 лв. за лечението на тяхната колежка.

 

 Д-р Ирена Иванова работи в УМБАЛ „Александровска“ и „Токуда“, а преди това е била кадър на Спешна помощ. Тя се бори за живота си след падане от 7 етаж и в момента е настанена в Централна реанимация на „Пирогов“.

Всеки, който желае, може да се присъедини към акцията на медиците и да дари кръв на 6 август

от 17:00 до 19:00 часа в зала „Проф. Емил Таков“ (рапортна зала на травматологичния комплекс), 2-ри етаж в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Д-р Ирена Иванова е с кръвна група 0 (-).

 

Кръводарителите трябва да са:

клинично здрави, да не са приели лекарства в деня на кръводаряване, да не са дарявали кръв през последните 3 месеца и задължително да носят в себе си документ за самоличност.

 

Освен кръводарителски акции, медиците събират средства за скъпоструващото й лечение, тъй като консумативите не се поемат от здравната каса.

Даренията ще се събират

по сметката на Фондация „Направи добро – Александровска“ в Сосиете Женерал Експрес Банк - BG18TTBB94001527624447 за д-р Ирена Иванова.

 

Коментари