Публикация

74-годишна изминава близо 300 км, за да се лекува в „Медлайн-Централ-Хоспитал“

74-годишна изминава близо 300 км, за да се лекува  в „Медлайн-Централ-Хоспитал“

Жената идва с дъщеря си 4 пъти в годината независимо от средствата, които й струва пътуването до лечебното заведение в Пловдив

 


Лекувах се на много места в България, но от от верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ съм най-доволна. Тук ми обърнаха много внимание, назначиха ми точното лечение и още на 4-я ден получих облекчение на болките и стъпих спокойно на краката си. Това разказа след проведената терапия в отделението по физикална и рехабилитационна медицина 74-годишната Ванка Гешева от Долни Дъбник. Пациентката признава, че Пловдив не й е близо, пътува с обществен транспорт близо 300 км., но предпочита това лечебно заведение пред останалите. Преди това ходи на терапия в Плевен, казва, че и там са й обърнали внимание, но ефект от лечението няма, нито подобрение.

Попада в тази болница по съвет на приятелка от Пловдив. Получава травма преди повече от 25 години, защото пада и наранява десния си крак. След инцидента непрекъснато прави „нагревки“, от които се подобрява, но бързо след това се влошава. До преди 5 години все пак успява да ходи нормално, но оттогава мъките й стават големи и споделя със своя близка, която лично я води при известния ортопед д-р Янаки Янакиев. Той я преглежда, назначава лечение, праща я на рехабилитация и след като приключва целия курс, Ванка разбира, че най-сетне е намерила спасение от страданията си. От този момент всяка година е в болницата, когато е възможно идва и по 4 пъти в годината, независимо че всяко пътуване от Долни Дъбник до Пловдив й коства значителни средства. Но е убедена, че си заслужава, защото й спестява много болки и така поддържа по-добро качество на живот.

При сегашното посещение била доста зле – коленете й били подути. Момчетата от физиотерапията обаче веднага ме поеха - най-напред ми слагаха лед и отокът спря, разказа жената. Според нея е много важно, че отделението е модерно оборудвано с най-съвременна техника, но и персоналът е много компетентен. В Плевен налучкваха лечението и все не намираха вярното решение, смята Гешева.

И добавя, че не само тя, но и дъщеря си е излекувала при д-р Янакиев. След травма известният ортопед й прави серия от операции, след това провежда рехабилитация във физиотерапията, а накрая прохожда.

Коментари