Публикация

Нови лекарски разкази от проф. Златимир Коларов

Нови лекарски разкази от проф. Златимир Коларов

Трийсет и три автентични лекарски истории. Трийсет и три разказа за съдби, герои, мечти, болки и надежди, автентични разкази за най-нежното и ранимо, за най-възвисеното и кристално чисто кътче в душата, което подържа Човека жив в човека. Четвърта книга на същия автор на тази тема.


Книгата се явява своеобразно продължение на предишни три книги с обща тема и подзаглавие „Автентични лекарски разкази“, почерпани от дългогодишната лекарска практика на автора, в случая – автентични случки след издаване на третата книга от трилогията, случки с интересна интригата, екзотична обстановка, най-вече интересни заради Човека – главен герой във всеки разказ с неговите вълнения, чувства, надежда и мечти.

 

Всеки от разказите може да се впише в една от трите книги от поредицата, подбрани по различен принцип, съответно в „От куфара със сувенири“ – случки от България, „По света и у нас“ - случки от света и „Във вихъра на въртележката“ - срещи с престъпници и криминално проявени, както и в двата сборника с къси и много къси разкази „Приказните острови“ и „Сините канарчета“. Надявам се това тематично разнообразие да е чарът и уникалността на тази книга.

 

Повече от проф. Коларов вижте на личния му сайт: www.kolarov.bg и на официалната му фейсбук страница

 

Коментари