Публикация

Баща нападна лекарка от Добрич със заплахи, че ще я убие

Баща нападна лекарка от Добрич със заплахи, че ще я убие

В неделя, 4 август, лекарка от Многопрофилната болница в Добрич била нападната от баща на болно дете. Детето е на 6 години и е заведено в лечебното заведение малко преди полунощ, където го приема дежурната в момента д-р Мариана Москова. 

 

Малкият пациент е с повръщане и педиатърът предлага да му бъде поставена инжекция и лечението да продължи в домашни условия, тъй като детето е с хронично заболяване, за което медицинският специалист преценява, че хоспитализацията няма да се отрази добре. Родителите обаче настояват детето им да бъде прието в болницата и д-р Москова звъни на дежурния инфекционист, като моли родителите да изведат плачещото дете в коридора, защото не чува добре.

Това предизвика агресия на родителите. Бащата започна да заплашва, че ще ме убие, че ние сме некадърни, че не можем да работим. Посегна да ме удари.

 

разказва лекарката пред камерата на бтв.

Агресивният баща започнал да буйства,

удрял вратите, стените на отделението и счупил стъклото на асансьора. 
Охранителите на болницата го извели извън лечебното заведение, предотвратявайки по-нататъшна агресия.

Случаят се разследва от полицията.

д-р Мариана Москова

 

Д-р Мариана Москова е сред активните лекари в платформата CredoWeb.bg. Тя е отговорен медик, който се стреми да бъде полезна на родителите в отглеждането на децата им и, поднасяйки важни за детското здраве теми.

 

CredoWeb осъжда остро всяка една проява на насилие, декларирайки ясна позиция на нетърпимост към агресията.

 

При 400 случая на агресия над медици – само 3 ефективни присъди

Коментари