Публикация

БАПЗГ с апел за повече човечност

БАПЗГ с апел за повече човечност

 

Председателят на УС на БАПЗГ г-жа Милка Василева изпрати писмо до директора на МБАЛ-Добрич д-р Светозар Байчев и до председателя на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров във връзка с проявена агресия срещу д-р Мариана Московска от Отделението по педиатрия в МБАЛ-Добрич.

 

В писмото си г-жа Милка Василева отбелязва:

 

"Това е поредният случай на проявена агресия от близък на пациент към медицинско лице. Подобно поведение е  абсолютно недопустимо, както според човешките норми, така и според  нормите на българското законодателство. Подобни посегателства водят до тежки морални, физически и психически травми. Българските медици са положили и продължават да полагат много усилия, за да бъдат отлични професионалисти и да служат със знание и любов на своите пациенти. Не бива да допускаме да се превръщат в боксови круши на хора, които изливат по първичен начин недоволството си, без да мислят за последствията. 

 

Ние от БАПЗГ вярваме, че само общите усилия на съсловните и пациентските организации, отговорните институции и цялото общество могат да ограничат и премахнат проявите на агресия срещу медици, докато те изпълняват своя човешки и професионален дълг. Нужно е обществото да знае повече за труда на лекарите и специалистите по здравни грижи, които заслужават не само уважение, но и обществено признание."

 

Прикачени файлове

pdf

Коментари