Публикация

6 идеи за заместители на кафето

6 идеи за заместители на кафето

Кафето е напитката, с която две трети от света започва деня си. Въпреки това обаче има хора, които не обичат вкуса на кофеиновата напитка, има и други, за които тя е противопоказна по здравословни причини. 

С какво да заместим ободряващата напитка - това е въпрос, който си задават всички, които вярват, че само кафето може да ги събуди, ободри, тонизира.

Ето някои идеи за напитки, с които можем да заменим кафето

 

Чай от джинджифил - според специалистите тонизиращият му ефект е по-дълготраен от този на кафето. Освен това укрепва имунната система, подобрява кръвообращението и обмяната на веществата. Добре ободрява и подпомага работоспособността чаят с жасмин. Той активизира и процесът на пречистване от токсините.

ЧАй от жасмин ободрява

 

Топла в вода с мед и лимон. Тя също укрепва имунитета, освен, че тонизира.

Какао. Вкусната напитка съдържа антиоксиданти, подобрява състоянието на кръвоносните съдове и сърдечните мускули, поддържа енергичността не по-зле от кафето.

Учените напомнят, че не бива да забравяме и за цикорията.

Как качването по стълбите дава енергия

Сокът от нар също е идеална профилактика срещу физическа умора и сънливост. Тази напитка е богата на витамини и минерали – магнезий, калий, калций, фосфор, които активизират кръвообращението. Точно това ви е необходимо за ясен ум и добри когнитивни функции.


 

Коментари