Публикация

И болници, ужилени от фалиралата ЗК"Олимпик"

И болници, ужилени от фалиралата ЗК"Олимпик"

Драмата със застрахователна компания „Олимпик” добива огромни мащаби. Оказва се, че потърпевши от фалита са и едни от  най-големите болници в страната  - софийската УМБАЛСМ "Пирогов", както и три общински болници в Пловдив , според информация на NOVA.  Потърпевша е и многопрофилната болница в Кърджали.

Не е ясно на каква стойност възлизаст застрахователните полици на 

200 000 са потърпевшите от фалите на застрахователя.

17 август е последният ден, в който важат застраховките

на шофьорите , сключили „Гражданска отговорност” в „Олимпик”. 

Пак до края на днешния 17 август те трябва да сключат нова застраховка към друга компания за собствена сметка. МВР даде няколко дена гратисен период, в който ужилените от застрахователната криза могат да изберат нов застраховател.

 Застраховката може да се сключи и от друго лице. След прекратяване на застрахователните договори, ако не са били сключени нови своевременно, в случай на пътнотранспортно произшествие обезщетението се заплаща от лицето, причинило произшествието на пътя.
 

Заплатените премии за неизтеклата част на застрахователните договори,

 

които ще бъдат прекратени, подлежат на връщане в рамките на последващото производство по несъстоятелност в съответствие със законодателството на Република Кипър.

Всички обезщетения, трябва да се търсят от кипърския гаранционен фонд. В социалните мрежи вече се организира среднощен протест. 

Коментари