Публикация

Медицинска сестра беше нападната с ножица

Медицинска сестра беше нападната с ножица

Инцидентът се случил във Велико Търново в ранните часова на 17 август. Около полунощ минувачи намерили мъж в безпомощно състояние в района на спирка "Качица" в старопрестолната столица. След сигнал на телефон 112 дошла линейка и мъжът, видимо пиян и неадекватен, бил закаран в Спешното отделение на областната болница в града. След обработване на раните му той бил преместен в стационара, където дежурни били д-р Янева и медицинската сестра Красимира Йорданова, съобщава местната преса, цитирана от дир.бг.

Инцидентът

Сестра Йорданова разказва, че през цялото време мъжът буйствал и затруднявал работата на медицинския екип. За да му бъде направена рентгенова снимка, се наложило да прибегнат до помощта на полицията. След това пациентът бил върнат отново в Спешно отделение. 

Пред вратата нямаше други пациенти вече и трябваше да отида до неотложния кабинет на отделението. Оставих пациента сам за няколко минути и изведнъж чух мъжки глас да говори. Отворих вратата, влязох и видях пияния седнал на бюрото ни, целият в кръв. Скочи срещу мен с лекарската ножица и я опря в гърлото ми. Крещеше, че ще ме убие

 

 

Споделя преживения ужас медицинската сестра.Тя се опитала да избяга, но мъжът бил заключил вратите. Сестра Йорданова все пак успяла да стигне до телефона и да набере номера на координационния център на звеното. Охранителите разбили вратата и спасили жената от нападателя.

Мъжът е задържан.


 

Дискусия: Какво провокира агресията над медици?

Коментари