Публикация

Родилка почина в болницата в Сливен. Използван ли е метод "скачане"?

Родилка почина в болницата в Сливен. Използван ли е метод "скачане"?

На 17 август в окръжната болница в Сливен една жена умира след раждане. В 21 век. Тя се казва Ренета Томова, влиза да ражда здрава и умира в болницата от белодробна тромбоемболия. Според близките й при раждането медицинският персонал на лечебното заведение е използвал отдавна отречен метод. По непотвърдени данни на Ренета е приложено "скачане по корема", в резултат на което тя получава оток на белия дроб и умира, а малката й дъщеричка е с наранявания. Това е според близките й.

 

Ренета Томова постъпила в болницата в добро здравословно състояние и нищо не предвещавало трагичния изход. Близките и приятелите й са шокирани и питат - възможно ли е в 21 век да се случва подобно нещо?

 

Всъщност методът Кристелер не е официално забранен, макар неколкократно различни организации да са искали това. Той се прилага рядко и то в случаи, които го налагат, обясняват медици.

 

За случай в Сливен не трябва да се правят изводи, чиято основа са единствено емоциите. Само преди седмица отново имаше случай на бременна, която почина в съня си. Оказа се, че се касае за неоткрит тумор. Не е невъзможно и този нещастен случай да крие зад себе си здравословен проблем, проявил се в момента на раждането.

 Надяваме се скоро експертите да дадат светлина по случая.

Коментари