Публикация

Груб натиск върху корема на родилката може да причини травми

Груб натиск върху корема на родилката може да причини травми

Коментари

Много пъти посочих ,че няма стари и нови методи,има прилагането им при съответни условия и със съответна техника Моля ви ,за да се приложи Кристелер предл.  глава трябва да е фиксирана ,в тазовото дъно и със завършена ротация .ПРИ ВИСОКО РАЗПОЛОЖЕНА ПРЕДЛ ЧАСТ И НЕЗАВЪРШЕНА РОТАЦИЯ ,Т.Е НЕСЕ СПАЗВА МЕХАНИЗМЪТ НА РАЖДАНЕ НЕ СЕ ПОЛУЧАВА РЕЗУЛТАТ ,А ОБРАТНОТО ТРАВМАТИЗЪМ    КРИСТЕЛЕР НЕ ОЗНАЧАВА ЛЯГАНЕ НА КОРЕМА НА РОДИЛКАТА ,А ЕКСПРЕСИЯ ВЪРХУ ФУНДУСА НА МАТКАТА.Кой казва ,че няма ЖК.МОЖЕ  БИ РАБОТЕЩИТЕ НЕ ПО ЗДРАВНА КАСА ,ЗАЩОТО Е НЕДОХОНОСНО  ! М!НОГО ВАЖЕН ПРОБЛЕМ Е ПРАКТИЧЕСКАТА И ТЕОРЕТИЧНА    ПОДГОТОВКА НА СЪВР АКУШЕРКИ ,И АГ САПЕЦИАЛИСТИ  ,КОЯТО В СРАВ3НЕНИЕ С ТАЗИ ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ Е С  МНОГО ДЕФИЦИТИ,Хората ,които обучават са също с практически дефицит ,тъй като просто няма вече толкова раждания и повечето са секции. ПО-РАНО С ОБУЧЕНИЕ СЕ ЗАНИМАВАХА РУТИНИРАНИ АКУШЕРКИ А СЕГА ПРЕПОДАВАТ ХОРА ,КОИТО НЕ СА ВОДИЛИ НА ПРАКТИКА РАЖДАНЕ!

Анонимен
17 сеп 2018 18:34

а как предлагате констатирания от вас проблем с практическия дефицит да бъде решен ?

Ще се радвам, повече хора да прочетат статията! Повече не медицински специалисти да се информират. Изключително ценна информация!

Аз съм интернист. Но мисля , че написаното е изключително вярно и да смятам , че акушерката особено тази с опит е безценен помощник на лекаря. Трябва да се знае, че си има трудни раждания. И такива които ужким тръгват ОК пък после нещата се объркват и за дъжаление свършват фатално. Виждала съм как понякога състояния в медицината  си имат свой ход независимо от желанията и знанията на лекарите и въпреки техните желания и знания. 

Анонимен
23 авг 2018 01:50

Нещо не разбрах -вие лекар ли сте или акушерка? Под името ви стои титлата лекар, а в изказването пишете, че сте акушерка.