Публикация

Коя офис среда е вредна за здравето

Коя офис среда е вредна за здравето

Медици определиха най-оптималния вариант за работно пространство. Специалистите твърдят, че хората, които пребивават осем часа сами в кабинет са в риск за здравето.Същото важи и за големите халета, в които офис-служителите работят в малки кутийки, разделени от прегради.  От труга страна, работещите в отворени офисни пространста, са по-активни и по-малко са подложени на стрес в сравнение с тези.

Изследването

Експерти от университета в Аризона, които са провели изследването, твърдят, че според статистиката работещите в офиси като цяло водят застоял начин на живот. Това е свързано с появата на сърдечносъдови заболявания, умора и лошо настроение. 

Работещите сами в офис са в здравен риск

Специалистите установили, че понижената активност и повишеното ниво на стреса вървят ръка за ръка. А в откритите офиси хората се движат с 32% повече в сравнение с колегите си, които работят в самостоятелни кабинети, и с 20% повече в сравнение с трудещите се в преградени зали.

Обяснението е просто

Ключът е в движението. В откритите офиси хората по-често стават, за да се уединят, т.е. повече се движат. А както е известно, обездвижването убива, съобщава ВВС.

 

Коментари