Публикация

ТЕЧНИ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ И ВИТАМИНИ В ЛИПОЗОМНА ФОРМА

ТЕЧНИ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ И ВИТАМИНИ В ЛИПОЗОМНА ФОРМА

Какво знаем за тях ?

 

Липозомните витамини имат висока бионаличност на активното вещество, която повишава усвояемостта на витамините. Високата бионаличност доставя веществата директно до клетката, не изисква храносмилане, не предизвиква храносмилателни смущения и чревни реакции. Благодарение на специалната си формула, приетите витамини и минерали достигат до нужните специфични тъкани на тялото, тъй като се абсорбират директно в кръвния поток в рамките на минути.

 

Преимуществата на липозомните продукти :

Те са птимална система за доставяне на витамини в човешкия организъм.

Благодарение на специално разработената си формула, липозомните витамини и хранителни добавки се абсорбират директно в кръвния поток в рамките на минути и се доставят директно до клетките, които се нуждаят от тях.

 

Течните хранителни добавки на РондоВитал са в липозомна форма и не дразнят стомаха. Израбоотени са по технология на липозомно капсулиране .

 

Какво е Технология на липозомно капсулиране (ТЛК)?

 

Технологията на липозомно капсулиране е започнала развитието си през 70-те години. Тази невероятна технология работи поради естествения феномен, който всъщност прави живота възможен и такъв, какъвто го познаваме. Това е естественото поведение на фосфолипидите – да образуват липозоми, когато са във воден разтвор при правилните условия. Тези липозоми се зареждат автоматично с водния разтвор, в който се намират. Така например, когато те се намират в разтвор на витамин С, те се изпълват с течен витамин С. Тези малки мехурчета от липозомен витамин С остават непокътнати, докато не се доставят директно в правилните части на тялото.

За да се направят тези изключително сложни добавки, в лабораторни условия първоначално се създадава смес, състояща се от основни фосфолипиди. Подложени под високо налягане, тези фосфолипиди образуват своите липозоми. Мембраната на липозомите защитава намиращото се в ядрото им хранително вещество. Това позволява хранителните добавки на РондоВитал да се поглъщат лесно – самостоятелно или в напитка. Тъй като хранителното вещество е защитено от липозомната мембрана, не се налага използването на свързващи вещества, пълнители, изкуствени подсладители или оцветители. Това води до максималното усвояване на тези хранителни добавки.

 

Защо ТЛК е толкова мощна?

 

Основната причина, поради която технологията на липозомно капсулиране е така мощна е, че тя дава възможност за доставка на по-чисти, неразградени вещества към специално насочените тъкани и органи, отколкото всеки друг метод на орално приложение на хранителни добавки.

Важно качество на липозомното капсулиране, което го прави толкова ефективно се намира в самото изграждане на капсулираните липозоми.

Липозомно капсулираните, течни хранителни добавки на РондоВитал са разработени да доставят витамини и хранителни вещества директно в клетката. Този тип технология на липозомно капсулиране е най-елегантната и ефективна форма разработвана досега, за доставяне на хранителни вещества посредством орално възприемане.

 

Какво е липозома? 

 

В основата на технологията на липозомното капсулиране се намират липозомите.

Самите липозоми са образувани от слоеве на специални видове молекули, известни като фосфолипиди. Фосфолипидите са жизнено важни, тъй като представляват основен компонент на всяка биологична мембрана. Свързани, те образуват защитна мембрана, много подобна на тази, която обгражда клетките в тялото ни. Тя защитава и съдържащото  се в нея хранително вещество.

Поради техните субмикроскопични размери и стурктура, която е разпознаваема като „добра“ субстанция за тялото, липозомите, които са капсулирали в ядрото си хранителни добавки, могат с лекота да се движат през храносмилателната система, лимфите и кръвоносните съдове и системи.

Тези малки липозоми, пълни с витамини и минерали, осигуряват перфектната транспортна система по редица причини:

Първоначално, те се разпръскват във водата или напитката и бързо се придвижват през храносмилателната система.

Те не изискват никаква храносмилателна дейност, тъй като бързо се абсорбират в тънките черва и се транспортират от кръвта непокътнати.

Те се доставят директно до клетките, които се нуждаят от тях.

Това е много по-ефективно в сравнение с други орални добавки, които е много вероятно да бъдат окислени, неутрализирани и дори експулсирани (изхвърлени от организма) преди да достигнат до клетките.

Мощните и неразградени витамини и минерали на РондоВитал се абсорбират и метаболизират от клетките, които се нуждаят от тях, без използването на пълнители, свързващи вещества, желатин, подсладители, оцветители, капсули или ароматизатори, които обикновено се използват в други добавки.

Предлаганите продукти на РондоВитал ООД са разработени с фармацевтично пречистени суровини, чрез потвърдени и сертифицирани в ЕС технологии и системи, с проверено и изпитано качество. С оглед на висококачественото и конкурентно предлагане на продуктите си, РондоВитал ООД е в сътрудничество с признати и доказани производители на липозомни хранителни добавки в Холандия.

   

  без глутен            без гмо              без соя              без захар              за вегани

                                                

Има много фактори, които могат значително да понижат бионаличността на храната, хранителните добавки или лекарствата.

 

Технологията на липозомното капсулиране може значително да смекчи, а в някои случаи, напълно да премахне факторите, които намаляват бионаличността.

Бионаличността на таблетките и капсулите могат драстично да бъдат намалени преди въобще да бъдат поставени в устата. Излагането на влага, окисляването и други външни фактори в условията на нормалната ни заобикаляща среда могат да унищожат повечето хранителни добавки и лекарства.

Друг фактор е човешката храносмилателна система сама по себе си. Ензимите, намиращи се в устата и стомаха, храносмилателните сокове, жлъчните соли (за неутрализиране на храносмилателните киселини) и наличната специфична флора в червата може да допринесе за по-нататъшното понижаване на полезността на хранителната добавката.

Тъй като храносмилателната система е рядко празна, взаимодействия между различни храни, отделни хранителни добавки или лекарства могат също така да намалят, разрушат или да променят желания резултат от приемането на различни витамини. Използването на свързващи вещества (за таблетки), пълнители (за таблетки и капсули), покрития, изкуствени цветове, изкуствени аромати, захар и други добавки могат също така да намалят смилаемостта и приемането на хранителните вещества и терапевтичните субстанции.

Липозомното капсулиране защитава субстанцията си от повечето дегенериращи и инхибиторни фактори, споменати по – горе, като предоставя несравнима защита на ценното си съдържание.

В аптека " Здраве " ще намерите цялата гама продукти на РондоВитал, която включва :

 

  • Липозомен витамин C – портокал 100 мл
    Витамин C в тази хранителна добавка е капсулиран в липозоми. По този начин се осигурява най-високо ниво на усвояемост в организма. Той е в течна форма и е от изцяло натурални източници.
  • Липозомен Магнезий + Оптинърв 150 мл
    Магнезий + Optinerve® в този продукт е капсулиран в липозоми, което осигурява най-високо ниво на усвояемост в организма. Този жизнено важен минерал за редица биологични процеси осигурява здравословен и активен живот. Неговата течна формула, от изцяло натурални източници, не дразни стомаха и се абсорбира директно в клетките на човешкия организъм.
  • Липозомен Витамин K2+D3 
    Витамин D допринася за:
    Нормалната функция на имунната система при децата и е необходим за нормален растеж и развитие на костите при децата;
    Помага да се намали рискът от постурална нестабилност и мускулна слабост;
    Играе роля в процеса на клетъчно делене и допринася за нормалната функция на имунната система;
    Витамин K допринася за:
    Поддържането на костната система;
    Нормалната концентрация на калций в кръвта;
    Нормалното кръвосъсирване.
  • Липозомен Кюърейт (Куркумин) – 150 мл
    Кюърейт® Куркуминът в този продукт е капсулиран в липозоми, с което се постига най-високо ниво на усвояемост в организма. Той е в течна форма и не дразни стомаха. Липозомният Кюърейт (Куркумин) е единствения екстракт на куркумин, съдържащ пълната естествена гама на куркумата.
  • Липозомен В комплекс 30 сашета х 5мл
    В комплекс е комбиниран продукт съдържащ витамини от групата В.

ТЛК използва фосфолипидни липозоми, за да образува бариера около тяхното съдържание, което е устойчиво на храносмилателни сокове, алкални разтвори и соли, намиращи се в човешкото тяло, както и на свободните радикали. Поради това, те вършат превъзходна работа в защита на съдържанието си от окисление и разграждане от други външни вещества и заобикалящите ги условия.

Най-важното е, че тази защитна бариера остава непокътната, докато съдържанието бъде доставено до жлези, органи или системи, където то ще бъде използвано. Именно тази защитна бариера прави приетата субстанция с удължено освобождаване, което означава, че активната съставка се освобождава поетапно и поддържа действието си в организма дълго време, което може да продължи до осем часа.

Коментари