Публикация

Кои храни пазят от рак на гърдата

Кои храни пазят от рак на гърдата

Последно изследване на американски учени от Харвардския университет доказа, че редовната употреба на плодове е изключително ефективна профилактика срещу рак на гърдата.

Заключението на специалистите са публикувани в изданието International Journal of Cancer.

Особено полезни са

плодовете, които имат жълт и оранжев цвят. Това са повечето цитрусови плодове - лимони, портокали, мандарини, грейпфрут. Съществуват и ябълки в този цвят, нектарини, праскови. Каротиноидите, на които сте дължат тези цветове, имат свойството да се натрупват в женския организъм, с което съдействат за усилване на имунната реакция и намаляват риска от рак.

плодовете пазят от рак

 

Редовната консумация на плодове като цяло, и в частност на жълти и оранжеви, понижава опасността от рак на млечната жлеза с 11%, съобщиха учените. Същевременно, високите нива на холостерол, както и редовната употреба на алкохол, увеличават  риска от появата на рак на гърдата .

 

Още: Кога холестеролът става опасен

Коментари