Публикация

7 КЛЮЧА КЪМ ЕСТЕСТВЕНО И ЛЕКО РАЖДАНЕ

7 КЛЮЧА КЪМ ЕСТЕСТВЕНО И ЛЕКО РАЖДАНЕ

ХРАНАТА –  започнете деня с чаша топла изворна вода. След 7-мия месец изключете месото/ то блокира мускулите и намалява еластичността на тъканите/. Приемайте свежа, чиста и простичка храна, богата на витамини и минерали. Ежедневно включвайте към обяда студено пресовани масла и лъжичка сусамов тахан. Последния месец пийте чай от свежи или сухи малинови листа, така матката ще се подготви за качествена работа по време на раждането.

ДИШАНЕТО- запознайте се и усвоете различни варианти на дихателни упражнения. В онзи важен момент, тялото ви интуитивно ще избере точно това дишане, което ще ви отпусне, концентрира, намали стреса и болката.

КУРСОВЕ ЗА БЪДЕЩИ РОДИТЕЛИ- посещавайте заедно с парньора. Съвместното дишане, подкрепа и масаж ще са безценни за вас и бебето.

ОБИЧАЙТЕ ПАРТНЬОРА СИ- интимността след 37-ма гестационна седмица ви дава огромен хормонален коктейл, който размекчава маточната шийка и я прави еластична.

ДВИЖЕНИЕТО- задължително поемайте дневната си порция кислород. Разхождайте се в парка,  запишете се на йога или гимнастика за бременни още след четвъртия месец. Изпитайте това забележително чувство, че управлявате мускулите си, че ги привеждате в тонус и всяка костичка стои на мястото си. Раждането е физически процес и ако мускулите не се задействат по време на бременността ще атрофират.

 ВАНА- правете я 1-2 пъти седмично по 30 минути след 12-та гестационна седмица, като в последния месец може и всеки ден. Обезопасена, с температура на тялото и прибавени 8 капки подходящо етерично масло/ роза,лимон, мандарина,иланг-иланг/ или шепа морска сол. Ще усетите разхлабващото действие на водата, тялото ще се освободи от токсини, ще спите спокойно, а ставите ще се разхлабят и ще отворят пространство за бебето.

МАСАЖ НА ПЕРИНЕУМА- всяка вечер след 36-та седмица, с любимото ви базово масло разтягайте и масажирайте кожата между влагалището и ануса.Така ще направите кожичката разтеглива и еластична и ще избегнете риска от оперативна интервенция като епизиотомия или перинеотомия. Условието е да имате чист влагалищен секрет и спазвате всички норми на хигиена.

Скъпи бъдещи родители, очаквам ви на курсовете, на които ще ви предам моите знания и опит по темите!

Коментари