Публикация

БАПЗГ: Признание, респект и благодарност към медицинските екипи, които спасяват човешки животи

БАПЗГ: Признание, респект и благодарност към медицинските екипи, които спасяват човешки животи

"От името на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и лично от мое име бих искала да изкажа нашето признание, респект и благодарност към Вашите бързи и адекватни действия по оказване на първа помощ и последвалите оперативни интервенции, медицински и здравни грижи за тежко пострадалите пътници от автобуса, който падна в пропастта при Искърското дефиле на 25 август 2018 г." Тези думи на благодарност отправи председателят на БАПЗГ г-жа Милка Василева към всички медицински екипи, ангажирани със спасяването на пострадалите при инцидента.

В писмото се казва още:

"Уважаеми ръководители на лечебни звена, лекари и професионалисти по здравни грижи, Вие за пореден път доказахте своята хуманност и висок професионализъм в екстремни обстоятелства, отлична организация и перфектна екипна работа. Огромните усилия, които положихте в първите часове след катастрофата и продължавате да полагате и в тази минута, дават шанс за живот на приетите пациенти, които са с тежки физически и емоционални травми. Вашите действия доказват за пореден път, че медицинските професии могат да се практикуват само от хора, притежаващи висока отговорност, пълна всеотдайност, отлични знания и умения, които във всеки момент са готови да се притекат на хора, нуждаещи се от спешна медицинска помощ".

Председателят на БАПЗГ изказва съболезнования на близките на загиналите в катастрофата и изразява надежда, че с помощта на медицинските екипи тежко пострадалите ще успеят да се възстановят и да се върнат при своите семейства и приятели.

 

Целия текст на писмото можете да видите в прикачения файл.  

 

 

Прикачени файлове

pdf

Коментари