Публикация

Водещ европейски електрофизиолог ще консултира пациенти в МЦ Аджибадем Сити Клиник Бургас

Водещ европейски електрофизиолог ще консултира пациенти в МЦ Аджибадем Сити Клиник Бургас

Водещият европейски специалист електрофизиолог проф. Лазар Ангелков ще консултира пациенти на 07.09.2018 г. в Бургас. Консултациите ще се извършват в Медицинския Център на Аджибадем Сити Клиник Бургас (к.к. Перла, бл.1, вх.1 партер) с предварително записан час на тел. 0895 584983.

 

Проф. Ангелков е водещ европейски електрофизиолог, висококвалифициран в областта на електрофизиолоията и електростимулацията. Прилага авангардни методи, с които лекува и най-тежките сърдечни аритмии. Опитът на проф.Ангелков е уникален за България в извършването на интервенционалното лечение на тахикардии и ритъмни нарушения.

 

Ритъмните нарушения или т.нар. аритмии са разнообразни по вида си, както и причините за тяхното възникване - от анатомични особености на сърцето до клапни заболявания, сърдечна недостатъчност и др. Те са сериозен проблем за болните и техните близки, някои от тях не нарушават качеството на живот, докато други водят до влошаване на общото състояние и се контролират трудно. Именно затова лечението им е предизвикателство за съвременния кардиолог.

Основните симптоми за съмнение за ритъмни нарушения са:

 

  • бавен пулс;
  • сърцебиене;
  • причерняване пред очите;
  • залитане;
  • загуба на съзнание;
  • задух;
  • умора.

Съществуват различни начини за лечение на ритъмните нарушения с различна степен на ефективност

Катетърната аблация е един от тези методи за лечение, при който под рентгенов контрол се пропуска високочестотен ток чрез електродни катетри. Методът дава възможност за пълно излекуване на аритмии с успеваемост над 95%.

 

Друг метод с минимално инвазивен достъп е криоаблацията, която за първи път в България се въвежда в Аджибадем Сити Клиник , като резултатите показват, че при пациенти с една и съща електрофизиологична патология успехът на процедурата е около 10 пъти по-голям в сравнение с медикаментозната терапия (69.9% ефективност срещу 7.3%).

 

Електрофизиологичните процедури се отличават с ниска честота на усложнения – под 1%

Процедурите са безболезнени и се извършват след поставяне на местна упойка на мястото на съдовия достъп. Днес вече съществуват методи, които могат да доведат до пълното елиминиране и практически оздравяване на болните.

 

За да се назначи най-правилното лечение, от съществено значение е правилното диагностициране. Както много други заболявания, аритмиите в много голяма степен са овладяни от съвременната медицина. На сегашния етап в Аджибадем Сити Клиник Бургас се извършват най-съвременна диагностика и лечение на аритмиите. За кратко време могат да се извършат пълни лабораторни изследвания, стандартна ЕКГ, Холтер ЕКГ, ехокардиография, компютърна томография, инвазивна сърдечна диагностика.

 

Коментари

29 авг 2018 11:14

Тези хора наистина правят чудеса. На моя близка през вена в слабините влязоха с катетър и премахнаха сърдечен проблем, който й причиняваше непрестанни аритмии. Препоръчвам и д-р Предовски - голям специалист и много внимателен.