Публикация

Водещ европейски електрофизиолог ще консултира пациенти в МЦ Аджибадем Сити Клиник Бургас

Водещ европейски електрофизиолог ще консултира пациенти в МЦ Аджибадем Сити Клиник Бургас

Водещият европейски специалист електрофизиолог проф. Лазар Ангелков ще консултира пациенти на 07.09.2018 г. в Бургас. Консултациите ще се извършват в Медицинския Център на Аджибадем Сити Клиник Бургас (к.к. Перла, бл.1, вх.1 партер) с предварително записан час на тел. 0895 584983.

 

Проф. Ангелков е водещ европейски електрофизиолог, висококвалифициран в областта на електрофизиолоията и електростимулацията. Прилага авангардни методи, с които лекува и най-тежките сърдечни аритмии. Опитът на проф.Ангелков е уникален за България в извършването на интервенционалното лечение на тахикардии и ритъмни нарушения.

 

Ритъмните нарушения или т.нар. аритмии са разнообразни по вида си, както и причините за тяхното възникване - от анатомични особености на сърцето до клапни заболявания, сърдечна недостатъчност и др. Те са сериозен проблем за болните и техните близки, някои от тях не нарушават качеството на живот, докато други водят до влошаване на общото състояние и се контролират трудно. Именно затова лечението им е предизвикателство за съвременния кардиолог.

Основните симптоми за съмнение за ритъмни нарушения са:

 

  • бавен пулс;
  • сърцебиене;
  • причерняване пред очите;
  • залитане;
  • загуба на съзнание;
  • задух;
  • умора.

Съществуват различни начини за лечение на ритъмните нарушения с различна степен на ефективност

Катетърната аблация е един от тези методи за лечение, при който под рентгенов контрол се пропуска високочестотен ток чрез електродни катетри. Методът дава възможност за пълно излекуване на аритмии с успеваемост над 95%.

 

Друг метод с минимално инвазивен достъп е криоаблацията, която за първи път в България се въвежда в Аджибадем Сити Клиник , като резултатите показват, че при пациенти с една и съща електрофизиологична патология успехът на процедурата е около 10 пъти по-голям в сравнение с медикаментозната терапия (69.9% ефективност срещу 7.3%).

 

Електрофизиологичните процедури се отличават с ниска честота на усложнения – под 1%

Процедурите са безболезнени и се извършват след поставяне на местна упойка на мястото на съдовия достъп. Днес вече съществуват методи, които могат да доведат до пълното елиминиране и практически оздравяване на болните.

 

За да се назначи най-правилното лечение, от съществено значение е правилното диагностициране. Както много други заболявания, аритмиите в много голяма степен са овладяни от съвременната медицина. На сегашния етап в Аджибадем Сити Клиник Бургас се извършват най-съвременна диагностика и лечение на аритмиите. За кратко време могат да се извършат пълни лабораторни изследвания, стандартна ЕКГ, Холтер ЕКГ, ехокардиография, компютърна томография, инвазивна сърдечна диагностика.

 

Коментари

Тези хора наистина правят чудеса. На моя близка през вена в слабините влязоха с катетър и премахнаха сърдечен проблем, който й причиняваше непрестанни аритмии. Препоръчвам и д-р Предовски - голям специалист и много внимателен.