Публикация

IX-та Национална конференция за редки болести и лекарства сираци

IX-та Национална конференция за редки болести и лекарства сираци

Най-голямото събитие за редките болести в България през 2018 г. 

 

IX-та Национална конференция за редки болести и лекарства сираци

се открива на 31 август и ще продължи до 01 септември 2018 г. в

 Гранд хотел „Пловдив“

 

Основна тема на тазгодишното конферентно събитие ще бъдат редките болести в онкология и хематология. Ще бъдат представени най-новите постижения в профилактиката, диагностиката, лечението, рехабилитацията и социалните грижи за хората с редки онкологични и хематологични заболявания.

Утвърдени специалисти в областта на онкологията и хематологията ще споделят своя опит и актуални новости.

Сред чуждестранните лектори са: 

Проф. д-р Угур Озбек  (Турция) - 
 специалист по медицинска генетика с богат опит в научните изследвания свързани с генетиката и молекулярните биологични механизми, които стоят в основата на нарушенията на детските и възрастовите хематологични злокачествени заболявания, фамилните епилепсионни синдроми, недиагностицираните редки разстройства, фамилните ракови заболявания. Директор е на Университетския институт за медицински науки ʺAcıbadem, Турцияʺ. 

Д-р Анализа Трама (Италия) - 
специалист в международен опит в епидемиологични многоцентрови проучвания. От 2009г. е директор в Звеното за оценка на епидемиологията на "Фондация за изследване на раковите заболявания" в Милано, Италия. Участва в международни проекти и инициативи за редки онкологични заболявания, включително ЕП „RARECAREnet”. Освен опита си с ракови заболявания, д-р Трама работи също по ХИВ и СПИН. Също така има богат опит в мобилизирането на ресурси, управлението на проекти и инициативи.

 

Организатори на форума са Институтът по редки болести, Асоциацията на студентите медици от Пловдив и Националният алианс на хора с редки болести. Конференцията се провежда в сътрудничество с Българската Асоциация по Медицинска Онкология (БАМО) и Българското медицинско сдружение по хематология.

Прикачени файлове

pdf
ПРОГРАМА
pdf
програмата - 31.08.
pdf
програмата - 01.09.

Коментари