Публикация

Част от пострадалите край Своге – все още с опасност за живота

Част от пострадалите край Своге – все още с опасност за живота

Последна информация за най-тежко пострадалите в катастрофата край Своге. Инцидентът стана на 25 август и при него загинаха 17 души, а 21 бяха ранени.

Шест от пострадалите са настанени в „Пирогов“

Състоянието на трите жени, които са на апаратно дишане, не се е променило. Не може да се каже, че опасността за живота им е преминала.

 

Другите три жени, които са в по-добро състояние, ще претърпят оперативни интервенции днес и утре

 

- това съобщи директорът на спешната болница проф. Асен Балтов, цитиран от Нова телевизия.

 

Проф. Балтов допълни, че макар и в момента да имат достатъчно кръвни продукти, винаги има необходимост от допълнително такива.

Днес Първа МБАЛ в София организира кръводарителска акция

До 14:00 часа всеки, който желае, може да дари кръв в кабинет 32, който се намира на първия етаж на лечебното заведение.

 

Кръв може да се дари и всеки ден в Националния център по трансфузионна хематология. Работното време там е от 8:00 до 12:00 и от 13:00 до 16:30 часа, а в събота и неделя – от 9:00 до 15:00 часа.

 

Във Военномедицинската академия са настанени за лечение двама от пострадалите при катастрофата, а в УМБАЛ „Света Анна“ – шестима.

 

Състоянието на най-тежко пострадалата от катастрофата до Своге 52-годинишна жена е по-добро, уточняват от университетската болница.  От днес тя не е на апаратно дишане и няма пряка опасност за живота й.

Към момента има подобрение в общото отстояние и при другите 4 пациентки и те вече са изведени от КАИЛ (реанимация) и настанени в Клиниката по хирургия и Клиниката по ортопедия и травматология на лечебното заведение.
Продължава да е в тежко състояние мъжът (на 61 години), пострадал при същата катастрофа. Той остава хоспитализиран в КАИЛ на УМБАЛ „Св. Анна“ - София АД.



Коментари