Публикация

В „Пирогов” продължават да се борят за живота на три жени, пострадали в катастрофата край Своге

В „Пирогов” продължават да се борят за живота на три жени, пострадали в катастрофата край Своге

Три жени, пострадали при тежката катастрофа край Своге, които са настанени в „Пирогов“, продължават да са с опасност за живота.

 

Това съобщи директорът на здравното заведение проф. Асен Балтов. В спешната болница бяха приети след инцидента общо 6 пациентки, които все още са на лечение там.

Три от жените, които са на апаратна вентилация, са с опасност за живота, макар и общото им състояние да се подобрява. Интубирани са. Днес предстои да им се направят контролни рентгенови снимки и скенери. Чрез тях ще се прецени дали има нужда гръдните дренове, евакуиращи хематомите от гръдните клетки, да бъдат извадени

- поясни проф. Балтов.

Вчера е била оперирана успешно една от пациентките

която е с фрактура на бедрото и таза. „Тя е в реанимация и се чувства добре, контактна е“, подчерта директорът на „Пирогов“ и допълни, че най-късно утре предстои гръбначна стабилизация на друга пациентка, която също е контактна.

 

„Жената с лицево-челюстна травма има фрактура и на шийните прешлени, което усложнява преценката дали да бъде оперирана. Предстои това да бъде уточнено. Ако не се стигне до операция, най-вероятно тя ще бъде изписана до края на седмицата”, уточни проф. Балтов.

Шест души продължават да се лекуват в УМБАЛ „Света Анна”

Във Военномедицинската академия е останал само един пациент – 30-годишен мъж. Състоянието му e стабилно, предстоят му оперативни интервенции. Другата пациентка е изписана.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store

Коментари