Публикация

Безплатно участие за млади лекари в конгреса на Българската асоциация по невросонология

Безплатно участие за млади лекари в конгреса на Българската асоциация по невросонология

Млади лекари – специализанти или новозавършили специалисти, имат шанс да присъстват безплатно на Четвъртия национален конгрес на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика.

 

Асоциацията и Българският лекарски съюз осигуряват

четири стипендии за безплатно участие в конгреса

Победителите ще бъдат излъчени от 28-те Регионални лекарски колегии на БЛС, по предварително заложени критерии, съобщават от съсловната организация.

Самият форум ще се проведе от 5 до 7 октомври в София

в Националния дворец на културата, зала 6. В него ще се включат специалисти от Хърватия, Германия и Финландия. Те ще обменят добри практики и идеи, представяйки новостите при рехабилитация след инсулт, невропластичност на сетивната нервна система с акцент към болката и стимулиране на възстановяването след мозъчен удар.

Четвъртият национален конгрес се фокусира върху иновациите в медицината

нови методи за продължителен глюкозен мониторинг, новости в консенсусната стратегия при остър исхемичен мозъчен инсулт, съвременно лечение на церебралните и спинални съдови заболявания, исхемичен мозъчен инсулт при деца и други.

 

Престижът на форума привлича все повече участници, които не само получават възможност да представят научната си разработка, но и да упражнят и придобият нови умения по време на практичните уъркшопове, които са организирани в рамките на програмата.

 

Националният конгрес на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика се превръща в

място за обмяна и генериране на идеи

което промотира международната комуникация и мобилност, с основна цел да вдъхнови младите лекари и специалисти да преследват научна кариера и да осигуряват на бъдещите си пациенти медицина, базирана на доказателства, допълват от БЛС.

 

Програмата на конгреса може да видите в прикачения файл.

 

Линк към регистрационна форма за участие 

 

Прикачени файлове

pdf

Коментари